Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Abraham není po pádu stále fit, vynechá tři závody MS

Brno - Karel Abraham vynechá ze zdravotních důvodů nadcházející tři říjnové závody mistrovství světa. Jediný Čech v královské kategorii MotoGP tak zřejmě nastoupí až do posledního závodu seriálu ve Valencii 8. listopadu.

Pětadvacetiletý Abraham má problémy od červnového závodu v Barceloně, kdy při tréninku spadl a následně se musel podrobit operaci palce na levé noze, který si při nehodě vykloubil. Tři Velké ceny poté vynechal a na startovní rošt se vrátil v srpnu při domácím závodě v Brně. Jeho zdravotní stav ale stále není dobrý.

"Posledních pár závodů bylo vidět, že tam není žádné zlepšení, spíš naopak. Definitivní rozhodnutí padlo po Aragonu, který byl na zatížení nohy náročnější, a to se ukázalo i v závodu, který jsem nebyl schopný dokončit," uvedl Abraham.

Po návratu ze Španělska absolvoval další lékařská vyšetření a bylo mu doporučeno, aby v závodech nepokračoval. V opačném případě mu prý hrozí trvalé následky. "Bohužel v této situaci nejde dělat nic jiného, než nastavit klidový režim a zároveň trpělivě rehabilitovat. I když od zranění uplynuly už skoro čtyři měsíce, kvůli neustálé zátěži nohy budeme začínat prakticky od nuly," přiznal Abraham.

Jistě tak nepojede v Japonsku, Austrálii a Malajsii. Zda se vrátí ve Španělsku, se ještě uvidí. "Ještě se o tom poradíme s doktory," dodal Abraham, který v letošní sezoně nedokázal ještě ani jednou bodovat. Jeho nejlepším výsledkem je sedmnácté místo z Itálie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články