Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Abraham mění motocykl, od příští sezony pojede na aprilii

Brno – Karel Abraham už v MotoGP nehodlá dále sedlat motocykl ducati a mění značku. Od nové sezony hodlá český jezdec závodit v šampionátu elitní kategorie na aprilii. "Rozhodli jsme se nevyužít opci na naši smlouvu s Ducati. Důvodem nejsou výsledky, ale jednání Ducati," řekl závodníkův otec a manažer týmu AB Cardion Karel Abraham starší.

Český motocyklový jezdec Karel Abraham
zdroj: ISIFA/EPA

Na ducati si Abraham vloni odbyl premiéru jako první Čech v královské třídě MotoGP, jeho maximem bylo sedmé místo a v celkové klasifikaci skončil čtrnáctý. Stejná pozice mu momentálně patří i v tomto ročníku, kdy do konce šampionátu zbývá šest velkých cen. Nejlépe dojel nedávno v Indianapolis osmý, v posledních třech závodech neskončil hůře než desátý; předtím ale čtyři starty kvůli zdravotním problémům zmeškal.

Na apriliích s označením ART a spadajících v královské třídě do slabší kategorie CRT závodí v tomto ročníku MotoGP Španěl Aleix Espargaró a Francouz Randy de Puniet, kteří jsou v průběžném hodnocení šampionátu před Abrahamem na 12. a 13. místě. Český jezdec spolupracoval s Aprilií v začátcích své kariéry v nižších kubaturách a její stroje sedlal pět sezon. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články