Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Abraham dojel v kvalifikaci jako dvacátý, Márquez nadělil soupeřům přes dvě sekundy

Ani druhý zkušený domácí jezdec v kvalifikaci na Grand Prix České republiky nezajel výrazný výsledek. Karel Abraham v nejsilnější kubatuře MotoGP nepostoupil do druhé části kvalifikace a do nedělního závodu vyrazí stejně jako jeho krajan Jakub Kornfeil v Moto3 z 20. místa. Kvalifikaci suvérnně vyhrál lídr celkového pořadí Marc Márquez.

Karel Abraham na Grand Prix České republiky
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Už na osychající trati Abraham zajel čas 2:06,898 a od patnácté příčky jezdce startujícího na divokou kartu Sylvaina Guintoliho zaostal o vteřinu a tři desetiny. Na postup do druhé části kvalifikace pak ztratil téměř dvě sekundy.

"Pořadí asi sedí, tak většinou dojíždíme, ale časy určitě ne. Pořád ovšem věřím, že na patnáctku máme. Není to pecka výsledek, ale nespokojený nejsem. Měli jsme problémy, hlavně ve čtvrtém tréninku. Navíc je to nevyzpytatelné, uvidíme, co se bude dít v závodě. Půjdeme do toho naplno, abychom se o bod porvali," neztrácí Abraham optimismus.

Z prvního místa odstartuje pětinásobný mistr světa a lídr průběžného pořadí Marc Márquez ze Španělska, jenž vyhrál kvalifikaci o málo vídaných 2,5 sekundy.

"Z té kvalifikace se to těžko porovnává, protože podívejme se, že Márquez zajel dvě a půl vteřiny rychleji než druhý jezdec, což je velmi neobvyklé. Jack Miller vyjel o chvíli později a šel na hubu," prohlásil český závodník.

Výsledky kvalifikace:

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 2:02,753, 2. Miller (Austr./Ducati) -2,524, 3. Zarco (Fr./KTM) -2,598, ...20. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do druhé části kvalifikace.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články