Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vstup do Bohemia rallye zvládl nejlépe Stříteský, favorit Kopecký je třetí

Vstup do Bohemia rallye Mladá Boleslav zvládl nejlépe Dominik Stříteský, který ovládl úvodní diváckou rychlostní zkoušku na okruhu v Sosnové na Českolipsku. Po téměř šestikilometrovém měřeném úseku má v čele náskok sedmi desetin sekundy na Petra Semeráda, třetí je s odstupem dalších dvou desetin hlavní favorit Jan Kopecký, útočící na jubilejní desáté vítězství v soutěži.

Posádka Kopecký - Hloušek
zdroj: ČTK

"Začít výhrou je super, ale je to Sosnová. Pravé vložky přijdou až v sobotu. Nicméně jsme spokojeni, začátek nám vyšel výborně a snad to tak bude pokračovat," řekl Stříteský po úvodu pátého závodu mistrovství České republiky.

"Důležité bylo udržet chladnou hlavu. Sice to není jako ve městě, kde je hromada patníků, ale i tak se tady dá hodně ztratit. Udělat defekt nebo něco podobného," podotkl třetí muž průběžného pořadí seriálu.

Je nám líto, video expirovalo.
Odstartovala Bohemia Rallye 2022

Vedle Kopeckého patří mezi hlavní favority i Václav Pech, jenž dnes zajel sedmý čas s odstupem 2,1 sekundy za Stříteským. "V Sosnové je nový asfalt, malinko to klouzalo, takže jsem jel malinko opatrněji. Hlavní ale je, že to odstartovalo," pousmál se Pech.

V pořadí 49. ročník rallye bude v sobotu pokračovat sedmi rychlostními zkouškami, pojede se i městský test v Mladé Boleslavi. "V sobotní etapě nejsou žádné velké změny, čekají nás nádherné rychlostní zkoušky v okolí Malé Skály, Železného Brodu a Turnova," řekl Kopecký.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články