Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Tragédie na Rallye Šumava. Po vážné nehodě zemřela spolujezdkyně, soutěž předčasně skončila

Úvodní rychlostní zkouška Rallye Šumava skončila tragicky. Po vážné nehodě podlehla následkům zranění spolujezdkyně Alena Krejčíková. Jezdci se následně s organizátory dohodli na ukončení celé soutěže.

Organizátoři sklízejí servisní zónu Rallye Šumava Klatovy
zdroj: ČT sport

"Na základě tragické události rozhodl organizační výbor po poradě s posádkami o předčasném ukončení 58. ročníku. Organizační výbor vyjadřuje upřímnou soustrast všem pozůstalým," uvedli pořadatelé.

Hned v úvodu prvního podniku českého šampionátu havaroval vůz Subaru Impreza Sti Jaroslava Krejčíka s navigátorkou Krejčíkovou, která utrpěla těžká zranění, jimž po leteckém transportu do nemocnice v Plzni podlehla.

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Šumava byla po tragické nehodě ukončena

Podle mluvčí plzeňské záchranné služby Márii Svobodové utrpěla velmi vážná zranění a byla v bezvědomí a se zajištěnými dýchacími cestami po resuscitaci transportována letecky do Fakultní nemocnice Plzeň-Lochotín. V nemocnici ale svým zraněním nakonec podlehla.

Smrtelná nehoda poznamenala domácí šampionát v rallye po téměř 11 letech. V říjnu 2013 zemřel při nehodě na Rallye Příbram spolujezdec Jan Jinderle junior. O rok později zahynul jezdec Miloš Vágner na Rallye Krkonoše, která se jela jako volná soutěž.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články