Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sezonu rallye odstartuje Valašská rally, favoritem je šampion Kopecký

Startuje mistrovství republiky v automobilových soutěžích. Ve Valašském Meziříčí v sobotu sezonu, která má osm závodů, zahájí tradičně Valašská rally. Hlavním favoritem je opět obhájce titulu Jan Kopecký, který se bude snažit přidat do sbírky už devátý triumf v šampionátu. Průběh rallye můžete sledovat ve vstupech na ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Sezona MČR v automobilových soutěžích odstartuje Valašskou rallye

"Na start sezony se moc těším. Pauza byla dlouhá. Cíl je jasný, opět chceme titul a přes zimu jsme pro to udělali, co se dalo. Auto jsme do šroubku rozebrali, vyměnili, co bylo potřeba, a věřím, že jsme na začátek dobře připraveni," řekl Kopecký.

V minulé sezoně byli jeho hlavními soupeři Filip Mareš, Václav Pech, Jan Černý a Dominik Stříteský. Letos to bude podobné, i když dlouholetý rival Pech o titul oficiálně bojovat nemůže. Startuje totiž se starším vozem Ford Focus WRC, který byl letos nově zařazen do takzvané divize 2.

"O to větší motivaci budeme mít v rámci absolutní klasifikace jednotlivých závodů, kde chceme být vždycky co nejrychlejší a stále trápit mladé kluky," uvedl Pech.

V Česku nebude pravidelně startovat ani Černý, jenž se zaměřuje na účast ve vybraných závodech mistrovství světa.

"Už na Valašce uvidíme, jaká bude konkurence. Ta určitě nespala a budu rád, když se o první místo bude prát co nejvíc lidí. Zaplaťpánbůh, že nás o vítězství usiluje víc. Pak je to zajímavější pro nás i pro fanoušky," řekl Kopecký.

Pořadatelé jubilejního 40. ročníku Valašské rally připravili pro závodníky trať s 14 rychlostními zkouškami o celkové délce 151 km. Před rokem byl nejrychlejší Rus Nikolaj Grjazin, který tentokrát na startu chybí. Jméno jeho nástupce bude známo v neděli kolem 15. hodiny.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články