Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Rallye Hustopeče vyhrál favorizovaný Pech

Hustopeče - Úřadující šampion Václav Pech vyhrál Agrotec rallye Hustopeče a upevnil si vedení v průběžném pořadí mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Druhé místo obsadil ve čtvrtém dílu seriálu Miroslav Jakeš, třetí byl Martin Vlček. Seriál MMČR pokračuje od 11. do 13. července, kdy se uskuteční Rallye Bohemia.

Pech, který byl na jihomoravské rallye nejrychlejší již v letech 2008 a 2009, byl v čele od první rychlostní zkoušky. Páteční první etapu vyhrál s náskokem 30 sekund na Jakeše a výhru v jubilejním desátém ročníku soutěže bezpečně kontroloval i dnes.

Momentálně svého hlavního soka v českém šampionátu Pech nakonec porazil o 26,6 sekundy. Jakeš dnes dokázal vyhrát tři ze šesti erzet, pilota vozu Mini John Cooper Works S2000 však porazil maximálně o šest sekund.

"Hustopeče jsou specifický závod, který se mi nesmírně líbí. Jede se mezi vinicemi, na cestě je vytahaný písek, nevíte, kde to klouže. Je to o jediné jezdecké chybě. Zvládli jsme to v pohodě," uvedl Pech v tiskové zprávě. Ocenil ale sobotní výkon Jakeše. "Zrychlil, tak jsme se snažili ještě přidat, abychom vyhráli i druhou etapu, ale už to bylo na hraně rizika. Hlavní je, že jsme udrželi náskok na čele," dodal Pech, který v samostatném hodnocení druhé etapy s Jakešem prohrál o tři sekundy.
 
Jakeš byl potřetí za sebou v MMČR druhý za Pechem. "V první etapě jsme měli problémy s prachem na šotolině, protože s tímto autem jsem na ní jel poprvé. Nebýt těchto chyb, dalo se s Vencou závodit, protože dneska jsme ho několikrát porazili. Byla to pěkná soutěž, konečně vyšlo počasí," uvedl pilot vozu Citroën DS3 R5.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z Rallye Hustopeče

Souboj o třetí místo byl velmi vyrovnanou záležitostí

Zatímco o prvním a druhém místě bylo prakticky jasno, o třetí příčku se rozhořel velký boj. V předposlední erzetě se na pomyslnou bronzovou pozici dostal Martin Vlček, který o sekundu předstihl Jana Jelínka. Třetí místo nakonec uhájil i proto, že program rallye poznamenala nehoda Sebastiana Frycze v posledním měřeném testu a řada jezdců následně dostala přidělený náhradní čas.

"Je to můj životní výsledek. Nebýt pátečních problémů, mohlo to být snazší. Měli jsme nepříjemnost s ostřikovačem, v posledním testu bylo přední sklo neprůhledné. Zaostali jsme kvůli tomu o dvacet vteřin. Pokud jde o můj výkon, neustále se snažíme posunovat hranici a pořád nevím, kam až to půjde," uvedl Vlček.

Seriál MMČR bude pokračovat od 11. do 13. července, kdy se uskuteční Rallye Bohemia.

Výsledky:

1. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000) 1:22:15,4, 2. Jakeš, Novák (Citroën DS3 R5) -26,6, 3. Vlček, Lasevič (Škoda Fabia S2000) -3:29,5, 4. Jelínek, Machů (Škoda Fabia S2000) -3:31,2, 5. Štajf, Rajnoha (Subaru Impreza) -3:59,4, 6. Kurka, Vajík (Škoda Fabia S2000) -5:30,9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články