Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

První etapu Rallye Hustopeče vyhrál Kopecký, dohání ho Valoušek

Hustopeče - Vstup do Rallye Hustopeče zvládl nejlépe Jan Kopecký, který vyhrál první etapu. Po šesti rychlostních zkouškách vede hlavní favorit o pět a půl sekundy před Pavlem Valouškem. Třetí Vojtěch Štajf už ztrácí 47 sekund.

Jan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Tovární jezdec Škody Kopecký, který na jihu Moravy obhajuje vítězství z loňského roku, vyhrál pět pátečních erzet. V druhé zkoušce však lídr průběžného pořadí šampionátu za Valouškem zaostal o osm vteřin a do vedení se znovu vrátil až po pátém testu.

"Na druhé zkoušce, kousek za odbočením u letiště, zasvítilo v jedné zatáčce přes horizont Honzovi do obličeje prudké slunce, trochu méně zatočil a fabia šla do hodin. Skončili jsme v poli, ale nic vážného to nebylo. Autu se nic nestalo, jen jsme tam nechali nějaký čas," uvedl Kopeckého spolujezdec Pavel Dresler.

Třetí díl mistrovství republiky v automobilových soutěžích vyvrcholí v sobotu dalšími šesti rychlostními zkouškami.

Agrotec rallye Hustopeče, třetí díl mistrovství ČR v automobilových soutěžích

Po 1. etapě:

1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 36:49,8, 2. Valoušek, Havelková (Škoda Fabia R5) -5,5, 3. Štajf, Rajnoha (Škoda Fabia R5) -47,0, 4. Grzyb, Hundla (Pol./Ford Fiesta R5) -56,8, 5. Černý, Černohorský (Škoda Fabia S2000) -1:30,9, 6. Bisaha, Šintal (Ford Fiesta R5) -1:33,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články