Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

První etapu Barum rallye nejlépe zvládl Stříteský, Kopeckého postihl defekt

Dominik Stříteský drží vedoucí pozici po první etapě na Barum rallye. Vytvořil si náskok přes dvacet sekund na druhého Rakušana Simona Wagnera, třetí místo patří Adamu Březíkovi. Stříteský se přiblížil i k titulu v rámci mistrovství České republiky, jelikož úřadující šampion a jeho nejbližší pronásledovatel Jan Kopecký musel řešit defekt a s více jak dvouminutovou ztrátou je desátý.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Do čela Barum Rallye se dostal Stříteský

Stříteský má po devíti měřených testech, přičemž poslední byl z bezpečnostních důvodů zrušen, náskok 21 sekund na Simona Wagnera z Rakouska. Třetí je o dalších 25 sekund zpět Adam Březík, na čtvrtou pozici klesl v závěru etapy Erik Cais.

Cais byl dnes dlouho nejrychlejším jezdcem a postupně odmazával ztrátu, kterou nabral penalizací po pátečním úvodním testu v ulicích Zlína. Vyhrál pět měřených testů, v závěru etapy ale za silného deště doplatil na volbu pneumatik a z druhé pozice klesl na čtvrtou.

"Bylo to, jako kdybych jel na letních pneumatikách na sněhu," řekl Cais. Stříteský díky tomu získal v čele uklidňující odstup. "Erik na trati letěl a my jsme nemohli dělat nic víc. Do cíle ale bylo ještě daleko. Pro nás jsou ale nejdůležitější body do českého šampionátu, takže jsem se snažil být v klidu," podotkl Stříteský.

V druhé polovině etapy se vpřed posouval i Kopecký, jenž "Barumku" vyhrál již jedenáctkrát v kariéře, v osmé zkoušce ale vyjel mimo trať a opět ztratil.

Třiapadesátý ročník rallye, která je i součástí mistrovství Evropy, má v neděli na programu šest rychlostních zkoušek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články