Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

První etapa Valašské rallye vyšla nejlépe Pechovi. Vede s náskokem třinácti sekund

Obhájce loňského prvenství Václav Pech zvládl nejlépe první etapu Valašské rallye, úvodního závodu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Pilot vozu Ford Focus WRC má po osmi rychlostních zkouškách v čele pořadí náskok 13 sekund na druhého Filipa Mareše, další necelé dvě sekundy ztrácí úřadující šampion Jan Kopecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Valašskou rallye vede po první etapě Pech

Pech se dostal do vedení po druhé erzetě a následně lehce navyšoval vedení. Kopecký vyhrál čtyři z osmi měřených testů, ztrátu ale nabral i kvůli desetisekundové penalizaci za pozdní příjezd do časové kontroly ve čtvrtém testu. Devítinásobný český šampion průběžně klesl až na čtvrté místo, následně se ale dokázal posunout o pozici výše a výrazně snížil odstup od druhého Mareše.

"Bohužel jsme přijeli o minutu pozdě do časovky a dostali penalizaci. Snažíme se jet rychle, ale zatím neumím auto úplně využít na těch nejuklouzanějších místech. Ještě si tam úplně navzájem nedůvěřujeme. Měl bych jet podstatně rychleji, ale to se zatím neděje," řekl Kopecký v průběhu etapy. Jedenačtyřicetiletý jezdec startuje poprvé s nejnovější specifikací Fabie Rallye2.

V neděli bude 41. ročník Valašské rallye pokračovat osmi rychlostními zkouškami, vítězná posádka bude známá kolem 15. hodiny. O prvenství bude podle všeho bojovat aktuálně nejrychlejší čtveřice, pátý Polák Lukasz Kotarba už ztrácí dvě a půl minuty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články