Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Portugalské rallye dál vládne Tänak, Kopecký je devátý

Posledních pět etap, které jsou na programu v neděli, dělí estonského pilot Otta Tänaka od triumfu v Portugalské rallye. Po druhé etapě má náskok 4,3 sekundy před britským týmovým kolegou z Toyoty Krisem Meekem. Český jezdec Jan Kopecký je při letošní premiéře v mistrovství světa průběžně devátý.

Ott Tänäk
zdroj: ČTK/Panoramic/ autor: Lavadinho

Tänakovo vedení po druhém dnu mohlo být výraznější, ale v dnešní závěrečné erzetě udělal hodiny. Přiblížil se k němu i Belgičan Thierry Neuville ve voze Hyundai, který ztrácí na třetím místě jen 9,2 sekundy. Čtvrtý je s odstupem 21 sekund francouzský mistr světa Sébastien Ogier z týmu Citroën.

Velkým poraženým dne byl třetí jezdec Toyoty Jari-Matti Latvala. Finský pilot musel kvůli technickým potížím odstoupit v závěru etapy z druhého místa.    

Kopecký, jenž loni získal titul v kategorii WRC2, jede poprvé s novou evolucí vozu Škoda Fabia R5. Na poslední dnešní erzetě řešil nečekané potíže. "Zapomněl jsem zavřít kapotu a otevřela se. Dopadlo to dobře, ale málem jsme se převrátili, když jsem netrefil brzdný bod. Měli jsme velké štěstí," řekl Kopecký, jenž na devátém místě ztrácí 9:35,3 minuty.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký jede v Portugalsku podle plánu

Portugalská rallye, závod MS v automobilových soutěžích:

Po  2. etapě: 1. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) 2:47:23,1, 2. Meeke, Marshall (Brit./Toyota Yaris) -4,3, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -9,2, 4. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C3) -21,0, 5. Lappi, Ferm (Fin./Citroen C3) -1:37,5, 6. Suninen, Salminen (Fin./Ford Fiesta) -2:02,7, ...9. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia) -9:35,3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články