Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pech vede po první etapě Rallye Příbram před Dohnalem

Příbram - První etapu závěrečného závodu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Rallye Příbram, zvládl nejlépe Václav Pech s vozem Porsche. Šestinásobný vítěz rallye ovládl šest ze sedmi odjetých rychlostních zkoušek a před druhým Janem Dohnalem má na čele průběžného pořadí náskok 13 sekund. Na třetím místě je Jan Černý.

Václav Pech a Petr Uhel s vozem Porsche 997 GT3
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Na startu šestého závodu MČR chybí již jistý šampion Jan Kopecký, do Příbrami nepřijel ani průběžně třetí Pavel Valoušek a pátý Pontus Tidemand ze Švédska. Hned šest jezdců zde ale bojuje o konečné druhé místo, které zatím drží Černý. A pokud zůstane i v neděli na třetím místě, bude vicemistrem.

"Je to rychlé. Auto funguje dobře, udělali jsme po Barumce nějaké změny a je to dobré. Je to ale opravdu letiště," uvedl Pech a poukázal na vysoké rychlosti, jaké posádky dosahovaly. Jeho porsche se častokrát dostalo až na 214 km/h.

Je nám líto, video expirovalo.
První etapu Rallye Příbram vyhrál Pech, druhý je Dohnal

Řada jezdců však z tratě, kterou pořadatelé připravili, nadšená nebyla. Jedna z erzet musela být i s ohledem na překročení maximální průměrné rychlosti pro druhý průjezd zrušena.

"Jsem rád, že se v Příbrami opět jede, ale z pohledu trati rád nejsem. Tohle do rallye nepatří. Ztratily se technické pasáže a je to jen o rovinách a brzdách do retardérů. Jsem z toho smutný, ale patří to k tomu. V neděli by to mělo být lepší," řekl Černý.

Rallye bude pokračovat šesti měřenými úseky v neděli, vítězná posádka by měla být známa po 13. hodině.

Rallye Příbram, závěrečný díl mistrovství ČR v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Pech, Uhel (Porsche 997 GT3) 41:05,6, 2. Dohnal, Ernst (Ford Focus WRC) -13,3, 3. J. Černý, Černohorský -1:07,3, 4. Štajf, Rajnoha -1:09,9, 5. Trojan, Chlup (všichni Škoda Fabia R5) -2:30,6, 6. J. Szeja, M. Szeja (Pol./Subaru Impreza STI) -3:08,3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články