Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Pech před Rallye Bohemia: Pauza byla obrovská, přistupuji k tomu s respektem

Rallyeová sezona začíná netradičně v červenci, Václav Pech je tak na start hodně natěšený. Zároveň má ale z dlouhé pauzy i velký respekt. Před víkendovou Rallye Bohemia totiž stejně jako řada dalších pilotů naposledy opravdu závodil loni v srpnu na Barum rallye ve Zlíně. "Pauza byla opravdu obrovská, nemáme najeté žádné kilometry," říká. Zpravodajství z Rallye Bohemia sledujte ve vysílání ČT sport.

Ford Václava Pecha
zdroj: ewrc.cz

"Nechci říct, že bych byl nervózní, ale určitě k tomu přistupuji s jiným respektem než v minulých letech. Já jsem jezdil většinou ve velkých firemních autech a jakýkoliv osobák mi přijde jako hrozná raketa. Natož závoďák," řekl Pech.

Dlouhou závodní přestávku zavinila koronavirová krize, kvůli níž se výrazně změnil kalendář letošního seriálu MČR, který je aktuálně jen čtyřdílný. Navíc již v minulém roce byla nečekaně zrušena původně říjnová Rallye Příbram.

Třiačtyřicetiletý Pech vstoupí navíc do sezony v novém voze, letos bude závodit s Fordem Focus RS WRC. "Projekt s fiestou byl u konce, navíc fiesta byla již technicky zastaralá. Trošku nás to pořád táhlo k fordu, tak jsme vymýšleli nějaké možnosti a nakonec jsme se dohodli, že se vrátím do wéercéčka, což jsem vždycky chtěl," přiznal Pech, jenž bude jezdit s vozem, který dříve využíval tým Jana Dohnala.

Je nám líto, video expirovalo.
V Sosnové se testovalo. Na trati se objevili Pech i Kopecký

Rallye Bohemia je třídenní soutěží, úvod je ale spíše exhibiční. Výsledky z okruhu v Sosnové na Českolipsku se do celkového hodnocení nebudou započítávat. "Nevím jak od ostatních posádek, ale ode mě tam toho diváci moc očekávat nemohou. Spíše jim jen zamávám a podepíšeme se, to je všechno," řekl Pech.

Hlavním favoritem na titul je opět tovární jezdec Škody Jan Kopecký, mezi jeho hlavní soky chce opět patřit i Pech. Po dlouhé pauze však mohou být výsledky i překvapivé.

"Každý je hrozně natěšený a uvidíme, jak kdo bude výkonnostně stačit. Je tady dost mladých nabuzených tváří, my jsme na tom podobně, ale nemáme porovnání. Někdo pojede s novými auty... První kilometry budou určitě zajímavé," dodal několikanásobný český šampion, jenž skončil loni celkově třetí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články