Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Pech nenašel na Rallye Příbram konkurenci a pošesté zvítězil

Příbram – Václav Pech je opět králem Rallye Příbram. Již jistý mistr vyhrál závěrečný závod mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích pošesté v kariéře. Pilot vozu Mini John Cooper Works S2000 porazil druhého Jana Dohnala o 52 sekund, třetí skončil s odstupem půldruhé minuty za vítězem Jan Jelínek. 

Václav Pech ve svém Mini Cooperu
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Řada soupeřů hned zpočátku odstoupila, takže nám vítězství spadlo do klína. Jeli jsme pomalinku, v klidu a vyhráli jsme," uvedl Pech pro autosport.cz. Pochvaloval si, že jeho vůz fungoval bez sebemenšího problému. "Domácí šampionát skončil, ale my ještě (letos) nekončíme. Teď pojedeme do San Marina na závod legendy s Fordem RS 200, pak budeme určitě na Setkání mistrů v Sosnové a na Pražském rallyesprintu," dodal Pech. 

Zatímco o držiteli celkového titulu bylo rozhodnuto již před startem 36. ročníku rallye, o tom, kdo obsadí konečné druhé místo, se rozhodlo až dnes v okolí Příbrami. Průběžně druhý Miroslav Jakeš, třetí Roman Odložilík i čtvrtý Martin Vlček nedokončili kvůli nehodám či technickým problémům sobotní první etapu. Dnes se však Jakeš i Odložilík postavili opět na start a bojovali o body v samostatném hodnocení druhé etapy.

Tu nakonec Jakeš vyhrál a obsadil za Pechem konečné druhé místo v MMČR. Odložilík byl v součtu časů šesti nedělních rychlostních zkoušek čtvrtý, po závěrečné 14. erzetě ale z rallye odstoupil.

"S výsledkem jsme spokojení. Jeli jsme sem do Příbrami s cílem, abychom skončili druzí, což se podařilo. Škoda soboty. Myslím si, že tady jsme mohli s Vaškem Pechem rovnocenně závodit. Dneska už to nebylo ono, Vašek asi nejel úplně na sto procent, takže my jsme taky nejeli úplně naplno, a stejně jsme vyhrávali zkoušky se slušným náskokem," řekl Jakeš. 

Purum rallye Příbram:

1. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000) 1:26:28,4, 2. Dohnal, Palivec (Peugeot 207 S2000) -52,3, 3. J. Jelínek, Machů (Škoda Fabia S2000) -1:31,9, 4. Kopáček, Picka (Subaru Impreza STI) -3:00,3, 5. Trojan, Chlup (Mitsubishi Lancer Evo IX) -3:57,3, 6. Adolf, Gross (Škoda Fabia S2000) -5:00,9. 

Konečné pořadí MMČR:

1. Pech 376 b., 2. Jakeš (Citroën DS3 R5) 218, 3. R. Odložilík (Ford Fiesta R5) 185. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články