Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ogier nadále drží vedení v Monte Carlu, jeho náskok se však ztenčil

Osminásobný mistr světa rallye Sébastien Ogier zůstává i po třetím soutěžním dnu ve vedení Rallye Monte Carlo. Náskok francouzského šampiona však postupně maže druhý Fin Kalle Rovanperä. Rozdíl mezi oběma jezdci před čtyřmi posledními rychlostními zkouškami již činí pouhých 16 vteřin. 

Je nám líto, video expirovalo.
Rovanperä stáhl v Monte Carlu náskok vedoucího Ogiera

Ogier, jenž jezdí v seriálu s Toyotou pouze vybrané rallye, dnes vyhrál jedinou erzetu, zatímco úřadující šampion a jeho týmový kolega Rovanperä tři.

Zbývající dvě ovládl Belgičan Thierry Neuville z týmu Hyundai, který na Ogiera ztrácí na třetím místě přes půl minuty.

Devětatřicetiletý Ogier vede už od čtvrtečních úvodních dvou rychlostních zkoušek a útočí na deváté vítězství na slavné soutěži, kterým by se odpoutal od krajana Sébastiena Loeba.

Devítinásobný mistr světa letos v Monte Carlu chybí a neobhajuje loňské prvenství, protože po startu na nedávné Rallye Dakar měl málo času na přípravu.

Český jezdec Erik Cais při premiéře s vozem Škoda Fabia RS Rally2 je celkově třináctý s více než devítiminutovým odstupem za Ogierem. Loni si v Monte Carlu dojel pro životní deváté místo.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 3. dnu:

1. Ogier, Landais (Fr./Toyota Yaris) 2:27:11,5, 2. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -16,0, 3. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -32,0, 4. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -56,5, 5. Tänak, Jarveoja (Est./Ford Puma) -1:37,3, 6. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -3:08,8, ...13. Cais, Těšínský (ČR/Škoda Fabia RS) -9:05,6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články