Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Neuville vede katalánskou rallye, Loeb se propadl

Belgičan Thierry Neuville vede před posledním soutěžním dnem Katalánskou rallye. Lídr šampionátu Ott Tänak z Estonska je třetí s odstupem 24,6 sekundy, jede tak k titulu mistra světa. Z prvního místa spadl na čtvrté devítinásobný mistr světa Sébastien Loeb z Francie. Na druhou pozici v asfalto-šotolinovém podniku se po sobotě dostal Španěl Dani Sordo.

Estonec Tanäk na trati v Katalánsku
zdroj: ČTK/Imago sportfotodienst autor: Imago sportfotodienst

Neuville vystřídal v čele vítěze páteční etapy Sébastiena Loeba hned v první z dnešních sedmi rychlostních zkoušek a na konci dne získal náskok 21,5 sekundy před týmovým kolegou Danim Sordem ze Španělska.

Huyndai dlouho držel první tři místa, ale v závěrečném testu se před Francouze Loeba dostal o šest desetin sekundy Tänak. Pilot Toyoty směřuje za premiérovým titulem mistra světa, který může oslavit již v neděli. V pořadí má před průběžně třetím Neuvillem náskok 41 bodů, k celkovému prvenství potřebuje před závěrečnou rallye v Austrálii vést alespoň o 30 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký na asfaltu poskočil o sedm míst, v Katalánsku vede Neuville

Rozhodnout se tedy může až v poslední power stage, jejíž vítěz získá dodatečných pět bodů. Už v pátek kvůli technickým problémům prakticky vypadl ze hry o sedmý titul v řadě Francouz Sébastien Ogier. Jezdec Citroënu je osmý se čtyřminutovou ztrátou na Neuvillea a bez reálné šance na posun.

Na jedenáctou pozici se dnes posunul tovární jezdec Škody Jan Kopecký, v kategorii WRC2 Pro je druhý. Poslední podnik šampionátu se pojede v listopadu v Austrálii.

Výsledky Katalánské rallye

Katalánská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) 2:25:15,8, 2. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -21,5, 3. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) -24,6, 4. Loeb, Elena (Fr., Mon./Hyundai i20) -25,2, 5. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -46,8, 6. Evans, Martin (Brit./Ford Fiesta) -1:09,2, ...11. Kopecký, Hloušek (ČR/Škoda Fabia R5 Evo) -7:17,3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články