Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Někdy nás místní berou jako slivovici. Barum rallye patří k regionu, říká její ředitel

V pořadí už dvaapadesátý ročník Barum rallye je nabitý velkými evropskými jmény. Pořadatelé neskrývají radost z velké konkurence. Navíc se jim podařilo po dlouhých 29 letech vrátit do itineráře dvě části legendárních úseků. Závodní program ovšem není jediným lákadlem. Přímé přenosy tentokrát nabídne i ČT sport. V pátek od 22:00 sledujte první rychlostní zkoušku na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Ředitel Regner zve ke sledování Barum Rallye

"Jsme velmi vděční, že veřejnost ve Zlínském kraji toleruje tento sport, ba co víc, fandí mu," prohlásil ve Světu motorů ředitel závodu Jan Regner.

Barum rallye je v okolí Zlína prostě vítána. "Někdy nás berou jako lokální drink slivovici a říkají si, že Barum rallye patří k regionu. Jsme rádi, že tam, kam přicházíme, tam se potkáváme s pochopením," dodal.

Pořadatelé po dlouhém a vytrvalém úsilí zařadili zajímavé úseky, které dříve k tomuto závodu neodmyslitelně patřily. "Podařil se návrat po 29 letech na dva nádherné úseky pro Kateřinice a Pindulu. Jsme zvědaví, jak se bude dařit jezdcům, kteří tyto tratě neznají," uvedl Regner.

Startovní listina se naplnila zvučnými jmény. Kromě domácí špičky v čele s Janem Kopeckým, který má na dosah triumf v domácím šampionátu, nechybí ani Novozélanďan Hayden Paddon, jenž zase útočí na titul evropského šampiona. Ambice neskrývá ani Nor Mads Ostberg, na Zlínsku byl vždy rychlý Rus Alexej Lukjaňuk, aktuálně startující s kyperskou licencí. Z domácích jezdců se pokusí zviditelnit zejména Filip Mareš a Erik Cais.

"Jsme neskutečně nadšení. Nechápeme, možná se to setkalo se změnou promotéra, možná je Barum rallye prostě oblíbená, možná se mistrovství Evropy začíná zapisovat do oblíbenosti po vzoru mistrovství světa. Doufáme, že ta tendence bude pokračovat," řekl Regner.

Protože je Barum rallye součástí evropského šampionátu, koná se už v pátek ráno kvalifikační erzeta. "Na více než 3 kilometrech budou soupeřit, kdo bude nejrychlejší. Ten si pak bude vybírat startovní pořadí, aby tím mohl případně ovlivnit výsledek," vysvětlil Regner.

Oficiální start proběhne večer v ulicích Zlína. Ale bohatý bude i doprovodný program. "Díky Barum rallye se snažíme ukázat, jak je ten náš sport krásný," uvedl Rgener.

"Libor Podmol bude skákat na motorce v pátek před obchodním domem. Bude tam bohatý program na náměstí Míru nebo v servisní zóně ve Slušovicích. Nechybí ani oblíbené i Bugatti Grand Prix. Od 12. hodiny budou vystaveny v Parku Svobody a pak pojedou na demonstrační jízdě historických vozidel. Je jich letos rekordní počet 35 kusů," vypočítával lákadla ředitel závodu.

Program vysílání Barum rallye:

Pátek: 22:00–23:00 – 1. rychlostní zkouška (ČT sport Plus)

Sobota: 16:10–18:15 – 6. a 7. rychlostní zkouška (ČT sport a ČT sport Plus)

Neděle: 14:05–15:00 – 12. rychlostní zkouška (ČT sport a ČT sport Plus)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články