Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Lídr MS Tänak zvýšil své vedení a míří za dalším triumfem na Německé rallye

Lídrem Německé rallye zůstává i po druhé etapě vedoucí muž mistrovství světa Estonec Ott Tänak a míří za třetím vítězstvím v této soutěži za sebou. Na druhého Brita Krise Meekea má k dobru 32 sekund, třetí je o dalších devět vteřin zpět Fin Jari-Matti Latvala.

Ott Tänak během Německé rallye
zdroj: ČTK/Panoramic

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký, čerstvý mistr republiky, se posunul na 11. místo a vede třídu WRC2. V neděli absolvují jezdci čtyři závěrečné rychlostní zkoušky.

V pátek i sobotu dopoledne s Tänakem vyrovnaně bojoval Belgičan Thierry Neuville, jenže po technických potížích na obávané Panzerplatte klesl se ztrátou minuty a půl na páté místo. Ještě hůř je na tom šestinásobný mistr světa Sébastien Ogier, který je až osmý.

Tänak si naopak liboval, jak mu dnes toyota jela. "Byl to čistý, pohodový den. Thierry na nás tlačil, ale na Panzerplatte nám to potom vyšlo o dost lépe. Nějaké chyby na tak těžké trati uděláte taky, to je jasné, ale povedlo se nám je minimalizovat," řekl estonský pilot.

Je nám líto, video expirovalo.
Lídr MS Tänak vede Německou rallye i po druhém dnu

Německá rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) 2:27:21,9, 2. Meeke, Marshall (Brit./Toyota Yaris) -32,4, 3. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -41,8, 4. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -1:10,8, 5. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -1:35,2, 6. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Hyundai i20) -1:37,3, ...11. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5 Evo) -9:14,6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články