Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Landa už zase pádí přes kaluže. Chceme bavit sebe a diváky, říká

Praha – Po několikaletém uměleckém projektu Žito se vrátil za volant a opět brázdí české cesty. Daniel Landa se svým vozem Škoda Fabia R5 nejprve nedokončil Valašskou rallye, v Rallye Šumava Klatovy se umístil až ve čtvrté desítce. Výsledek ale pro něj není to nejdůležitější. Seznamuje se s nepojištěným autem a chce bavit sebe a diváky.

Je nám líto, video expirovalo.
Speciál

"Nejsme posádka, která bude do prvních třech míst. Jestli budeme čtvrtí nebo čtyřicátí, je nám v uvozovkách jedno. Chceme bavit sebe a diváky. Spousta jezdců se snaží projet trať čistě, aby neztratili, mně je to zatím jedno. Když někde necháme třeba vteřinku nebo dvě, tak tam necháme aspoň trošku dojem. Bavíme lidi," zdůraznil Landa v pořadu Svět motorů speciál.

Osmačtyřicetiletý závodník se věnuje rallye s přestávkami už přes 15 let. Letos se snaží především oprášit zkušenosti. "Rok a půl nezávodění je hodně velká díra, takže v klidu a v nějakém vinglu si zablbnout," nastínil realitu Landa. "Divokost si teď nemůžu dovolit. Budeme přidávat ve chvíli, až si budeme jistí, že auto známe, že auto ovládáme a že rozpis fakt sedí," dodal.

Jak často navštěvuje Daniel Landa dílnu?

"Já jsem spíš maskot, tomu odpovídají i hodiny strávené v dílně. Já jsem za závodníka převlečený."

Každá chyba může Landu stát hodně peněz, protože jezdí s nepojištěným autem. Na Valašské rallye havaroval a problémy se mu nevyhnuly ani na Šumavě. Díky chybě přišla penalizace a propad z první dvacítky na 34. místo. "Nehod je kolem deseti procent a zbytek jsou technické závady," vyhodnotil.

V květnu čeká Landu a jeho soupeře Rallye Český Krumlov. Cíle si neklade nikterak vysoké. "Žádná chyba v rozpise, jet malinko svižněji do plynulosti a skončit do 15. místa," uvedl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články