Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kopecký zůstává v továrním týmu Škody a představil novou evoluci speciálu

Jan Kopecký bude i v příští sezoně hájit barvy továrního týmu Škoda Motorsport. Závodní program šestatřicetiletého pilota, který se letos stal mistrem světa v kategorii WRC2, bude oficiálně oznámen až v příštích týdnech, podle všeho by ale měl opět startovat v domácím šampionátu i ve vybraných závodech ve světě.

Modernizovaná Škoda Fabia R5
zdroj: Šulová Kateřina

"Smlouva podepsaná není, ale jsme domluveni," řekl Kopecký v Mladé Boleslavi, kde tým slavnostně otevřel prostory nového zázemí. "Jak bude konkrétně příští rok vypadat, teď řešíme. Samozřejmě, že mě zajímají závody v mistrovství světa. Bavit se budeme i o republice. Jestli ale pojedeme všechny závody a budeme usilovat o titul, to se teď ladí," uvedl Kopecký, který letos domácí šampionát ovládl pošesté a počtvrté v řadě.

Rodák z Opočna je členem továrního týmu od roku 2008 a i nadále chce závodit hlavně ve světovém seriálu. "Kdybychom sehnali peníze a mohli jet více závodů se soukromým týmem se škodovkou, byl bych jedině pro," řekl Kopecký.

Rok 2019 bude pro Kopeckého i jeho týmového kolegu Kalleho Rovanperäho z Finska specifický v tom, že Škoda plánuje v průběhu roku nasadit novou evoluci speciálu Fabia R5.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký představil nový model Škody R5

"Na žádném testu jsem neseděl v novém i starém autě, takže se to těžko porovnává. Mohu jen spoléhat na své zkušenosti a pocity. Řekl bych, že je stoprocentně lepší, ale o kolik, to nedokážu říct. Nemůžeme ale čekat razantní zlepšení, protože už tohle auto je na limitech, na které můžeme v rámci pravidel skupiny R5 dosáhnout," poukázal Kopecký.

Inženýři nyní ladí detaily. "Ve finále to pak může udělat pár vteřin k dobru na konci závodu. A ty pak mohou rozhodnout, zda je člověk první, nebo druhý. Teď už je to ale mravenčí práce," dodal Kopecký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články