Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Kopecký zaútočí na triumf ve Valašské rallye, konkurence na domácím šampionátu ale roste

Ve Valašském Meziříčí bude zahájena nová sezona mistrovství republiky v automobilových soutěžích. Favoritem nadcházející Valašské rallye i celého šampionátu bude opět tovární jezdec Škody Jan Kopecký, který na domácích tratích vyhrál 23 závodů v řadě a získal šest titulů. Několik jezdců v čele s Václavem Pechem však věří, že mu očekávanou cestu za dalším triumfem zkomplikují a pokud možno i překazí. Vstupy z Valašské rallye můžete od pátku do neděle sledovat na ČT sport, poprvé už dnes od 16:45.

Jan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"S týmem Škoda a vozem nemůžeme mít jiné cíle než vítězství v jednotlivých soutěžích a samozřejmě také celkové. Těším se na novou sezonu a věřím, že stejně jsou na tom fanoušci. Počet jezdců s vozy kategorie R5 a pestrost značek je nabídka, kterou čeští diváci jistě dokážou ocenit," řekl Kopecký před startem sezony.

Úvod šampionátu by měl rallyeovým fanouškům nabídnout skvělou podívanou. Pořadatelům "Valašky" se přihlásilo stejně jako před rokem 85 posádek, z nichž ale hned 26 usedne do vozů specifikace R5.

"Špička startovního pole je fantastická. V našich luzích už není moc kde brát. Vedle 26 erpětek se přihlásilo i osmnáct prioritních jezdců," uvedl šéf organizačního výboru KOWAX Valašské rallye ValMez 2019 Jaromír Tomaštík.

Překazit Kopeckému útok na vítězný hattrick se budou vedle Pecha snažit například Jan Černý, Filip Mareš, Jan Dohnal, Martin Vlček, Vojtěch Štajf, Slováci Martin Koči, Jaroslav Melichárek nebo Grzegorz Grzyb z Polska. Řada z nich se představí v nových vozech. Štajf a Grzyb pojedou poprvé ve speciálu Volkswagen Polo Gti R5, Vlček usedne do Hyundaie i20 R5.

"Ve srovnání s fabií se nové auto v některých situacích chová výrazně jinak a musím se s ním postupně naučit jezdit. Hledání limitů nového pola bude náročné," řekl Štajf. Hlavním soupeřem Kopeckého by ale měl být již tradičně Pech, který bude i nadále závodit s Fordem Fiesta R5.

"Během zimy jsme udělali na autě spoustu drobných změn, abychom lépe zvládli chování fordu. Před začátkem sezony se nám povedlo najezdit dost kilometrů. Jsem spokojený se vším, co se nám podařilo připravit," uvedl Pech.

Sedminásobný šampion byl loni i předloni za Kopeckým druhý. "Start továrního týmu a Honzy je pro nás pochopitelně velkou výzvou. Rádi bychom byli těmi, kdo ho dokážou porazit - a třeba nejenom jednou," řekl Pech.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články