Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Kopecký vede Rallye Pačejov, Pech je kvůli jezdeckým chybám třetí

Již jistý domácí šampion Jan Kopecký zvládl nejlépe vstup do Rallye Pačejov, předposledního závodu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Bývalý tovární jezdec Škody vyhrál první etapu rallye s náskokem 13 sekund před Filipem Marešem, třetí místo drží po osmi odjetých rychlostních zkouškách Václav Pech.

Jan Kopecký na Rallye Pačejov
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Kopecký dnes vyhrál jen tři erzety, přesto se od druhé měřené zkoušky držel v čele. Pět dílčích vítězství si připsal Pech, který ale při obou průjezdech na testu Zadní Zborovice - Leskovice za Kopeckým výrazněji zaostal a v průběžném pořadí ztrácí na první místo 16 sekund.

"Byly to moje dvě jezdecké chybičky. Jednou jsem nedobrzdil a chcíplo mi to na ručku, takže jsme museli startovat, a při druhém průjezdu jsem věděl, že se tam dá najet čas, takže jsem se snažil, až jsem se snažil moc a v poslední zatáčce před cílem jsem vycestoval po zadku ven do nějakého sadu po mokré trávě. Naštěstí jsem nic netrefil, ale nafackoval bych si," uvedl Pech pro rallye videonovinky.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký vede Rallye v Pačejově o 13 sekund

Kopecký je s průběžným vedením spokojený, je si ale dobře vědom, že nic není rozhodnuté. "Počítám s tím, že Vašek pojede rychle dál. My se budeme snažit neudělat chybu a neztrácet. Skladba rychlostek v neděli je docela pěkná, nejdelší Čečelovice jsou krásná vložka mezi keři, tak doufám, že nám bude sedět," uvedl Kopecký a poukázal na více než 15 km dlouhou erzetu, kterou účastníci rallye pojedou druhý závodní den dvakrát.

Rallye Pačejov, závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích - 1. etapa:

1. Kopecký, Hloušek 36:00,5, 2. Mareš, Bucha (všichni Škoda Fabia Rally2 Evo) -13,4, 3. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -16,4, 4. Stříteský, Hovorka (Škoda Fabia R5) -28,2, 5. Černý, Černohorský -29,1, 6. Odložilík, Tureček (všichni Škoda Fabia Rally2 Evo) -59,1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články