Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Kopecký ovládl počtvrté Rallye Pačejov, šampion Stříteský byl druhý

Jan Kopecký vyhrál počtvrté Rallye Pačejov, závěrečný závod mistrovství republiky. Titul šampiona si už v sobotu zajistil druhý Dominik Stříteský. Třetí skončil Filip Mareš.

Jan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Čtyřiadvacetiletý Stříteský vstupoval do rallye s náskokem 52 bodů na Adama Březíka, o bod zpět byl Kopecký. K zisku titulu tak potřeboval pilot vozu Škoda Fabia RS Rally2 získat osm bodů, což znamená skončit celkově nejhůře devátý, nebo v jedné z etap dojet do 4. místa.

"Je to naprostá paráda. Na začátku roku jsme do toho šli s tím, že zkusíme zabojovat (o titul), ale ono to klaplo," řekl Stříteský po první etapě. "Máme za sebou sezonu jako ze snu. Nikdo z nás nečekal, že se to takhle sejde. S novým autem, s novými partnery. Všem za to patří díky," dodal pilot týmu Auto Podbabská Škoda Mol.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Rally ČR 2024

Stříteský v úvodu vedl i Rallye Pačejov, v pátém měřeném testu jej ale předstihl Kopecký a první místo udržel až do dnešního cíle. Desetinásobný český šampion si tak připsal první výhru v sezoně a na Klatovsku navázal na své triumfy z let 2020, 2021 a 2022, zároveň se posunul na stříbrnou pozici v MČR. Druhý Stříteský nakonec za Kopeckým zaostal o 3,4 sekundy, Mareš byl o další čtyři sekundy zpět.

Výsledky Rallye Pačejov

1. Kopecký, Hloušek 1:15:28,8, 2. Stříteský, Hovorka (všichni Škoda Fabia RS Rally2) -3,4, 3. Mareš, Bucha (Toyota GR Yaris Rally2) -7,8, 4. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -1:17,2, 5. Březík, Krajča -1:55,2, 6. Cvrček, Prokorát (všichni Škoda Fabia RS Rally2) -2:18,8.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články