Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kopecký obhájil triumf na Rallye Pačejov, druhý dojel Pech

Již jistý domácí šampion Jan Kopecký ovládl Rallye Pačejov a obhájil prvenství z loňského roku. Druhé místo v předposlední soutěži mistrovství České republiky obsadil s odstupem 25 sekund Václav Pech, třetí skončil Filip Mareš.

Jan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Bývalý tovární jezdec Škody Kopecký získal osmý český titul v kariéře po vítězství na srpnové Barum rallye Zlín. Na západě Čech se do čela dostal v sobotu po druhé rychlostní zkoušce a vedení již neopustil. S vozem Škoda Fabia Rally2 Evo nakonec vyhrál sedm ze čtrnácti erzet.

"Pačejovské rychlostní zkoušky byly rozmanité. Některé byly hodně rychlé, úzké, v keřích, přes horizont nebylo vidět. Těžké. Člověk se musel spolehnout na sebe a navigátora, což se mi líbilo. A pak tu byly v uvozovkách lehčí, přehlednější, kde bylo do zatáček vidět," řekl Kopecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: S mistrem ČR Kopeckým o Rallye Pačejov

O druhé místo bojovali Pech s Marešem. Po první etapě ho držel Mareš, v neděli ráno po prvním měřeném testu jej ale předstihl Pech a nakonec svého soka porazil o 13,5 sekundy.

"Honza jel rychle. Snažil jsem se, ale udělal jsem jezdecké chyby, které vyplynuly z toho, že už to bylo z mé strany moc. Naštěstí jsme nic nepoškodili," řekl Pech, jenž chyboval hlavně v sobotu. "Dnes jsme se hezky pohonili s Filipem, kterého jsme udolali, takže trošku spokojenosti tam panuje," doplnil loňský český šampion.

Třetí Mareš byl v cíli spokojený. I proto, že získal jistotu konečného druhého místa v mistrovství ČR. "S výkonem jsem spokojený. Třetí místo nemáme poprvé. Mysleli jsme samozřejmě i na lepší výsledek, ale dnes tratě více seděly WRCéčku Venci Pecha. Ani Honza Kopecký mu občas nestačil," řekl Mareš.

Posledním závodem českého šampionátu bude Rallye Český Krumlov, která se uskuteční v polovině listopadu.

Výsledky Rallye Pačejov

1. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia Rally2 Evo) 1:15:00,8, 2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -25, 3. Mareš, Bucha - 38,5, 4. Černý, Černohorský -1:16,4, 5. Odložilík, Tureček (všichni Škoda Fabia Rally2 Evo) -2:06,2, 6. Jakeš, Machů -2:23,7, 7. Březík, Krajča (všichni Škoda Fabia R5) -2:30,1, 8. Delecour, de Castelliová (Fr./Alpine A110 RGT) -3:55,1.

Průběžné pořadí MČR: 1. Kopecký 363,5, 2. Mareš 274, 3. Černý 168.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články