Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Kopecký je po první etapě jihočeské rallye ve vedení

Odstartoval 48. ročník Rallye Český Krumlov. Václav Pech s vozem Ford Focus WRC vstoupil do závodu nejlépe, v průběhu druhého dne se však před něj dostal již jistý šampion letošního ročníku Jan Kopecký. Šestinásobný vítěz jihočeského podniku si drží náskok deseti sekund, průběžně třetí je Jan Černý. Během pátečního programu se za volantem Škody 130 RS před diváky objevil pětinásobný mistr republiky a nejúspěšnější jezdec Rallye Krumlov Roman Kresta. 

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Český Krumlov vede Kopecký před Pechem

Loňský šampion, který ale již titul neobhájí, porazil v úvodní divácké rychlostní zkoušce na výstavišti v Českých Budějovicích druhého Jana Kopeckého o 1,5 sekundy. Třetí čas za novým mistrem obsadil s odstupem čtyř desetin sekundy Miroslav Jakeš.

Pech a Jakeš na jihu Čech bojují o celkově třetí místo v hodnocení mistrovství ČR. Šanci mají ještě Jan Černý a Dominik Stříteský. V nejlepší výchozí pozici je průběžně třetí Černý.

Letošní šampion v průběžném vedení

Kopecký dnes sice po městské rychlostní zkoušce na výstavišti v Českých Budějovicích krátce ztratil vedení, v podvečerní sekci měřených úseků se ale vrátil do čela a nakonec si vypracoval i malý náskok. Vítěze 48. ročníku rallye určí až nedělní čtyři závěrečné rychlostní zkoušky.

Rallye Český Krumlov, závěrečný závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia Rally2 Evo) 39:14,7, 2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -10,5, 3. Černý, Černohorský (Škoda Fabia Rally2 Evo) -34,3, 4. Březík, Krajča -1:34,5, 5. Stříteský, Hovorka -1:45,0, 6. Jakeš, Machů (všichni Škoda Fabia R5) -1:47,3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články