Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kopecký bude v domácím rallyovém šampionátu znovu favoritem, věří ale v nástup mladé generace

Se stejným vozem Škoda Fabia RS Rally2 a jen v lehce pozměněném designu bude Jan Kopecký letos útočit na jedenáctý domácí titul. Dlouholetá domácí rallyová jednička bude opět hlavním favoritem seriálu. Kopecký ale předpokládá, že jej nečeká lehká úloha, na souboje s konkurenty se těší.

Je nám líto, video expirovalo.
Svět motorů: Kopecký s Hlouškem začnou sezonu Valašskou rallye

"Jsou tady mladí kluci, kteří pro letošní rok dostanou nejmodernější techniku. Očekávám, že díky jejich mládí a dravosti budou pravidelněji zasahovat do bojů o první místo. A čím více jich bude, tím budu radši," řekl Kopecký.

Loni byl jeho hlavním soupeřem v českém šampionátu Dominik Stříteský. Ambice bojovat o přední pozice ale budou mít i Adam Březík nebo Věroslav Cvrček.

V domácích závodech by se navíc měli objevovat i Erik Cais a Filip Mareš, kteří v minulých letech startovali hlavně v zahraničí.

"Naučil jsem se pohybovat v těžké konkurenci jak na mistrovství Evropy, tak mistrovství světa a myslím si, že je to správná cesta, jak se člověk dokáže vybičovat k nejlepšímu výsledku. Zdravá konkurence je vždy namístě," podotkl dvaačtyřicetiletý Kopecký.

Bývalý mistr světa v kategorii WRC2 bude mít i nadále k dispozici nejnovější model škody v kategorii Rally2. V první polovině loňského roku Kopecký hledal ideální nastavení, teď už je ale podle něj vše v pořádku.

"Trošičku mi trvalo, než jsem našel optimální nastavení. Zkoušeli jsme všechno možné a od (srpnové) Barum rallye jsme získali jistotu. Spolehlivost je jasná věc, škodovka mě až na jeden závod v roce 2012 vždy dovezla do cíle. Pokud jsem ji nerozbil, což se občas stalo," podotkl s úsměvem Kopecký.

Závodník z Kostelce nad Orlicí stejně jako v minulých letech pojede kompletní "velký" český šampionát. Ten je letos šestidílný a zahájí ho v druhé polovině dubna Rallye Šumava Klatovy.

První soutěžní start si ale Kopecký připíše už příští týden na Valašské rally, která byla přeřazena do seriálu v rallyesprintu.

"Už se těším zpět do auta, zimní přestávka byla dlouhá. Naposledy jsme v závodním režimu byli v Pačejově," konstatoval Kopecký. K ideální přípravě by mu měl pomoct jednodenní test příští týden ve středu v Polsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články