Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hloušek nahradil Dreslera a ve Škodovce je novým spolujezdcem Kopeckého

Nejlepší český rallyeový jezdec současnosti Jan Kopecký má nového stáleho spolujezdce. Je jím Jan Hloušek, který doposud navigoval Filipa Mareše. Hloušek nahradí po boku továrního jezdce Škody Pavla Dreslera, místo kterého už usedl do vozu Fabia R5 již v závěru minulé sezony ve dvou závodech mistrovství světa.

Jan Kopecký na Rallye Český Krumlov
zdroj: Pavel Kacerovský

"Honza hned na prvním závodě v Anglii prokázal obrovský talent. Neudělal žádnou chybu, i když tam byl poprvé," uvedl Kopecký.

Možnost jejich spolupráce otevřel nedávný konec projektu Autoklubu České republiky, který podporoval Marešův tým při domácích i zahraničních startech. "Loňské dva závody pro mě byly obrovská zkušenost. Když jsem se rozhodoval, co dál, zkusil jsem oslovit Honzu (Kopeckého) a dohodli jsme se," řekl Hloušek.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým spolujezdcem Kopeckého v továrním týmu Škody je Hloušek

Kdyby přitom sezona začala podle plánu a nebyla poznamenána odklady kvůli pandemii koronaviru, závodil by zřejmě s jiným spolujezdcem. Hloušek totiž u Mareše skončil v květnu.

"Situace se hodně měnila. Dlouho jsme věděli, že se závodit nebude, rallye se odkládaly. Netestovalo se, nikde se nejezdilo. A pak najednou přišla zpráva, že projekt Autoklubu bohužel končí. Pak mi přišel e-mail a já se rozhodl, že do toho půjdu. Ověřil jsem si, že je Honza člověk na správném místě a prakticky ho nemusím učit," uvedl Kopecký.

Jména dalších možných Dreslerových náhradníků nechtěl komentovat, jen přiznal, že zkoušel přemluvit k návratu svého bývalého spolujezdce Petra Starého. "Lidí bylo více, docela dlouho jsem se rozhlížel. Najít spolujezdce na plný úvazek, který vyhovuje mým i týmovým požadavkům, není jednoduché. Bojoval jsem dlouho a nakonec jsem rád, že mám vedle sebe Honzu," řekl sedminásobný český mistr a světový šampion v kategorii WRC2 z roku 2018.

První start v sezoně absolvuje Kopecký v sobotu, kdy se představí ve zkušební Mogul test rallye v Sosnové na Českolipsku. "Věřím, že to bude první malé lákadlo před startem sezony," řekl Kopecký, jehož ostrý test čeká v červenci na Bohemia rallye.

V Mladé Boleslavi bude odstartována nová sezona mistrovství ČR. "Pauza byla opravdu hodně dlouhá, závodění mám rád a tímto se přerušilo i testování. Osobně jsem v (závodním) autě seděl naposledy v únoru. Už se těším na nadcházející závodní víkend," řekl Kopecký.

Neplánovanou pauzu využil k práci v rodinné firmě a více se mohl věnovat i rodině. "Mám malého syna, takže jsem se věnoval rodině. Nedávno mu byl rok, viděl jsem jeho první kroky, což je skvělé. I to, jak začíná žvatlat. A poznal jsem, že ženy to nemají vůbec jednoduché," uvedl osmatřicetiletý závodník.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články