Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Dramatickou 1. etapu Rallye Bohemia vyhrál Huttunen, Kopecký je druhý

První etapu Rallye Bohemia, úvodního závodu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, opanoval Fin Jari Huttunen. Po 11 rychlostních zkouškách má ovšem pilot startující s podporou továrního týmu Hyundai hubený náskok šesti desetin sekundy na hlavního favorita Jana Kopeckého. Třetí je s odstupem 1,5 sekundy Václav Pech.

Jari Huttunen
zdroj: ČTK autor: Žilinský Zdeněk

"Byl to zajímavý den. Ráno to bylo náročné, protože trať byla kluzká a já to tady neznám, ale nakonec to bylo dobré. Odpoledne to bylo o něco jednodušší, protože už bylo sucho. Každopádně jsem i já sám trochu překvapený svým tempem," řekl Huttunen, který se do čela dostal ve druhém měřeném testu a první místo poté neopustil.

Sedminásobný český šampion Kopecký hned na začátku ztratil téměř pět sekund na městské erzetě v Mladé Boleslavi. Poté se tovární jezdec Škody postupně posouval vpřed a v závěru dne i snižoval ztrátu.

"Ráno jsme se úplně netrefili do nastavení auta a ani pak to nebylo úplně ideální. Fin na začátku riskoval a jel hodně na hraně, což k tomu ale patří," uvedl Kopecký, jenž očekává vyrovnaný boj i v neděli. "Je to hodně vyrovnané a napínavé. Tři auta jsme ve dvou vteřinách. Vypadá to, že se bude bojovat až do konce," dodal osmatřicetiletý pilot.

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Bohemia vede Fin Huttunen

Nejvíce rychlostních zkoušek - pět - ovládl v sobotu Pech, který se po letech vrátil za volant vozu WRC a zatím se mu daří.

"Musím přiznat, že jsem nečekal, že to až tak půjde. A to jsme byli velcí optimisté. O to více nás to ale baví a věřím, že takový souboj na prvních pozicích baví všechny," prohlásil Pech, jenž ranní déšť uvítal. "Alespoň se jelo trochu pomaleji a mohl jsem si zvykat na auto. Odpoledne se přitvrdilo a musím říct, že je to mazec," pousmál se Pech.

Rallye Bohemia vyvrcholí šesti rychlostními zkouškami v neděli, vítězná posádka 47. ročníku soutěže bude známá kolem 15:30. 

Rallye Bohemia, úvodní závod seriálu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Huttunen, Lukka (Fin./Hyundai i20 R5) 45:50,6, 2. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia R5 evo) -0,6, 3. Pech, Uhel (Ford Focus RS WRC) -2,1, 4. Mareš, Bucha (Škoda Fabia R5 evo) -20,2, 5. Semerád, Hovorka (Škoda Fabia R5 evo) -49,3, 6. J. Černý, Černohorský (Volkswagen Polo GTI R5) -54,8, 7. Wagner, Winter (Rak./Škoda Fabia R5 evo) -59,7, 8. Jakeš, Machů (Škoda Fabia R5) -1:08,0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články