Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cais ovládl poslední závod domácího šampionátu. Vyhrál mezinárodní 3-Städte rallye

Český závodník Erik Cais využil absenci nejlepších českých jezdců a v rámci domácího šampionátu ovládl mezinárodní 3-Städte rallye. Třiadvacetiletý pilot za volantem Fordu Fiesta zvítězil po 14 rychlostních zkouškách s náskokem 56 sekund před Němci Philipem Geipelem a Dominikem Dinkelem, jejichž vzájemný souboj skončil půlsekundovým rozdílem.

Je nám líto, video expirovalo.
Cais ovládl 3-Städte rallye

Cais, jenž prioritně startuje ve světovém šampionátu, triumfoval při druhé letošní účasti v českém mistrovství; na srpnové Barum rallye skončil v absolutním pořadí čtvrtý. V MČR se dočkal premiérového prvenství.

"Trošku jsme 'vynechali' poslední erzetu, protože jsem byl ještě ve stresu od Barumky," řekl Cais České televizi a poukázal na své poslední dva starty na Barum rallye ve Zlíně, kde si v samotném závěru soutěž chybami zkomplikoval. Před rokem dokonce přišel o vítězství. "Podmínky byly náročné a jsme hrozně rádi, že jsme v cíli. Mám obrovskou radost," uvedl Cais.

3-Städte rallye byla součástí českého mistrovství premiérově a tratě rychlostních zkoušek vedly na českém, německém a rakouském území."Každá část byla úplně jiná. Mně se samozřejmě nejvíce líbí ta domácí část, i když jsem na nich (erzetách) nikdy nejel a byly trošku jiné, než jsem zvyklý. Celkově má ale soutěž překrásné rychlostní zkoušky," řekl Cais, který se po dnešním vítězství posunul na šesté místo konečného hodnocení MČR.

Sedmé místo v mezinárodní konkurenci obsadil Aleš Jirásek a do první desítky se prosadil ještě devátý Karel Trojan. Přední čeští jezdci v čele s již jistým šampionem Janem Kopeckým a dalšími medailisty Filipem Marešem a Dominikem Stříteským na startu nebyli.

V průběžném pořadí MČR nejvýše umístěný Adam Březík se v soutěži dlouho držel jako druhý nejlepší Čech, ale po havárii v jedenáctém testu odstoupil. O rychlostní zkoušku dříve opustil rovněž po nehodě druhou pozici Rakušan Simon Wagner.

3-Städte rallye, závěrečný závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:

1. Cais, Bacigál (ČR, SR/Ford Fiesta R5) 1:33:25,8, 2. Geipel, Beckerová-Bruggerová (Něm., Rak./Škoda Fabia Rally2 Evo) -56,1, 3. Dinkel, Winklhofer (Něm., Rak./Ford Fiesta R5) -56,6, ...7. Jirásek, Machů -5:47,6, 9. Trojan, Chlup (všichni Škoda Fabia R5) -8:37,0.

Konečné pořadí MČR (redukovaný počet bodů): 1. Kopecký 322,5, 2. Mareš (oba Škoda Fabia Rally2 Evo) 269,5, 3. Stříteský (Škoda Fabia R5) 217,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články