Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Cais nečekaně vyhrál první etapu Barum rallye. Kopecký drží druhou pozici

Erik Cais je po první etapě vedoucím závodníkem zlínské Barum rallye. Dvaadvacetiletý závodník má po devíti odjetých rychlostních zkouškách na čele náskok dvou sekund na Jana Kopeckého. Za osminásobným vítězem soutěže, která patří do českého i evropského šampionátu, je třetí Nor Andreas Mikkelsen.

Jan Kopecký
zdroj: ČT4 autor: Vladimír Pryček

Dvaadvacetiletý Cais, jenž prioritně startuje v ME, se do čela dostal až v poslední dnešní noční erzetě, kdy porazil Kopeckého o osm sekund. "Byla to nejlepší zkouška, co jsem kdy zajel. Tolik pyrotechniky není ani na Nový rok. Díky všem skvělým fanouškům," radoval se Cais v cíli legendárního zlínského testu Pindula.

Kopecký kraluje Barumce nepřetržitě od roku 2015, letos však ohlásil, že se chce soustředit zejména na hodnocení českého šampionátu. "V těch podmínkách musíte jít do rizika, abyste něco najeli. Já riskovat nechci. Ale před 20 lety bych to také udělal. Zítra je ještě dlouhý den a my se pokusíme vyhrát," řekl Kopecký.

Čtvrtý je Václav Pech, který startuje s vozem kategorie WRC mimo oficiální klasifikaci a jeho výsledky se započítávají jen do domácího mistrovství. Úřadující domácí šampion dnes vyrážel na trať s téměř dvouhodinovým odstupem za čelem závodu. Momentálně za Caisem zaostává o půl minuty.

V neděli vyvrcholí jubilejní 50. ročník rallye závěrečnými šesti rychlostními zkouškami.

Je nám líto, video expirovalo.
Sobotní program Barum rallye poznamenalo několik vážných nehod
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články