Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bohemia rallye vede po první etapě Pech, který sesadil Stříteského

Bohemia rallye Mladá Boleslav pokračovala pěti sobotními rychlostními zkouškami a vedení si po nich bere Václav Pech, který se přiblížil třetímu vítězství v soutěži. Ranní městskou erzetu vyhrál Dominik Stříteský. Pak ale zvládl další čtyři rychlostní zkoušky nejlépe Pech. Druhý je s odstupem necelých deseti sekund Kopecký, který může v neděli s předstihem oslavit jubilejní desátý titul mistra České republiky. Vítězná posádka by měla být známá v neděli po 14. hodině. Vstupy z Bohemia Rallye vysílá ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Pech vede po 1. etapě pořadí Rally Bohemia

"Všechny letošní soutěže jsou velká dřina, jedeme na maximum, co to jde. S Honzou Kopeckým jsme každou vložku na desetinu. Teď jsme oproti ostatním soutěžím malinko více vepředu, ale nic to neznamená. V neděli nás čeká strašně těžký den a budeme se snažit především neudělat žádnou jezdeckou chybu," řekl Pech, jenž letos dokázal Kopeckého porazit ve třech ze čtyř rallye MČR. Protože startuje s vozem kategorie WRC, jeho výsledky se do šampionátu nezapočítávají.

I proto je Kopecký blízko obhajobě titulu, který získá v případě, že v neděli vyhraje nebo dojede druhý za Pechem. "Jsme druzí za Vencou a je to obdobné jako v minulých letech. Úplně spokojení nejsme, protože se trošku trápíme v určitých pasážích a potřebovali bychom, aby nám to lépe zatáčelo," řekl Kopecký, který soutěž s centrem v Mladé Boleslavi vyhrál již desetkrát. "Před poslední sekcí jsme udělali nějaké změny, které bych na starším modelu asi neudělal, ale vypadá to, že to na tomto modelu bude fungovat. Zkusíme jít touhle cestou," uvedl Kopecký.

Třiadvacetiletý Stříteský, nejmladší z vedoucí trojice, byl až do čtvrté erzety v čele, v závěrečné sekci jej ale předstihl Pech a poté i Kopecký. Na první místo aktuálně ztrácí 13,6 sekundy.

"Jsem naprosto spokojený. Lepší začátek jsme si ani nepředstavovali. Až do poslední erzety jsme se drželi i před Honzou, ale pak byli lepší. Mají na to právo, jsou to zkušenější borci. My se snažíme dělat maximum, abychom jim stačili. Nechceme jít do zbytečného rizika, protože po předešlých dvou odstoupeních potřebujeme body," řekl Stříteský.

Jubilejní 50. ročník Bohemia rallye bude v neděli pokračovat šesti měřenými testy. "Nechci hlavně udělat chybu. Erzety Vinec a Zvířetice jsou hodně náročné. Jsou rychlé, je tam šotolina, klouzavé asfalty. A opět se pojede rychle," řekl Pech.

Bohemia rallye Mladá Boleslav, závod MČR v automobilových soutěžích, po 1. etapě:

1. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) 41:38,5, 2. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia RS Rally2) -9,6, 3. Stříteský, Hovorka (Škoda Fabia R5) -13,6, 4. J. Dohnal, Vybíral (Ford Fiesta WRC) -34,6, 5. Skála, Skořepa (Citroën C3 WRC) -52,4, 6. Březík, Krajča (Škoda Fabia R5) -55,7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články