Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v parahokeji mužů 2024 Kanada

Motokrosová světová špička se znovu představí v Lokti, startovat bude i česká šestice

Šest domácích motokrosařů se o víkendu představí v hlavních závodech Velké ceny České republiky, dvanáctém dílu seriálu mistrovství světa. V Lokti na Sokolovsku budou vedle Petra Poláka a Jakuba Terešáka, kteří již letos do šampionátu zasáhli, startovat také Rudolf Weschta, Jonáš Nedvěd, Daniel Mandys a Martin Venhoda.

Je nám líto, video expirovalo.
Svět motorů: Před MS v motokrosu v Lokti

"Pro motokros je to největší svátek každý rok. Je to to nejlepší, co můžeme mít," uvedl výkonný ředitel Autoklubu ČR Richard Gironi. "Nároky jsou vyšší ze všech hledisek, co se týče zabezpečení. Ať už pořadatelského, tak finančního. Finanční náročnost je čím dál tím vyšší, a to nejen kvůli tomu, že vše zdražuje, ale i pořadatelská náročnost se promítá do finanční stránky. A to je vždycky největší bolest sehnat dostatek peněz tak, abychom šampionát udrželi," dodal Gironi.

Zatímco Terešák ještě letos na body nedosáhl, Polák má v MX2 na kontě 21 bodů a průběžně mu patří 29. místo. Nejlepších výsledků zatím dosáhl ve Francii a v Německu, kde byl vždy v jedné z jízd šestnáctý. Společně s Polákem budou v MX2 startovat Mandys a Venhoda, Weschta a Nedvěd doplní Terešáka v MXGP.

V loketských serpentinách se o víkendu uskuteční i závody evropského šampionátu kategorie EMX2T pro dvoutaktní motocykly s obsahem do 250 ccm, do kterých zasáhne desítka Čechů v čele se zkušeným Petrem Bartošem, Michalem Bártou, Václavem Kovářem, Martinem Krčem nebo Vítězslavem Markem. Další dva domácí motokrosaři se představí v juniorských závodech ME do 65 a 85 ccm.

"Konkurence bude velká, bude tam hodně Čechů. Myslím si, že i pro diváky to bude atraktivní, že budou mít komu fandit. A já se na to těším a budeme se snažit předvést co nejlepší výsledek a ukázat se před domácím publikem," prohlásil talentovaný Marek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články