Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Motokrosaře termíny netlačí, závodit mohou až do konce listopadu

Letošní motokrosové mistrovství republiky mělo vypuknout 12. dubna v Pacově. Epidemie sice tento závod přesunula na podzimní termín, ale na trati už trénují jezdci bez ohledu na věk a pohlaví.

Je nám líto, video expirovalo.
Motokrosaři věří, že mají před sebou dlouhou sezonu

Předsezonní formu přijel do Pacova otestovat čtyřicetiletý Petr Bartoš, který by měl letos zaútočit na titul mistra republiky veteránů. Ví, že bez tvrdého tréninku by nebyly úspěchy.

"To je v každém sportu stejné, protože jak atlet potřebuje běhat, tak my prostě potřebujeme sedět na motorce. A díkybohu konečně můžeme, uvedl dvojnásobný mistr Evropy v motokrosu.

Do sedla motocyklu se hodně těšila i vicemistryně republiky Barbora Laňková. "Pořád to bylo samé běhání, cvičení, pořád dokola. Zimní příprava se opravdu hodně protáhla. Důležité je, že se nás sejde víc, to je pak dobrá atmosféra," řekla Laňková.

Přestože se na start sezony stále čeká, letošní šampionát by mohl být kompletní. "Výhoda motokrosu je, že můžeme závodit teoreticky až do konce listopadu. Takže bez ohledu na cokoliv pojedeme jeden závod za druhým," neskrývá optimismus promotér mistrovství republiky Richard Gironi.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články