Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Motokrosař Podmol ovládl i druhý ostravský závod

Ostrava - Český motokrosař Libor Podmol ovládl v Ostravě i dnešní závod mistrovství světa v halovém freestylu a upevnil si první místo v průběžném pořadí. Nezdarem naopak v závěrečné exhibici skončila repríza dvojitého salta vzad v podání Američana Scotta Murrayho, který neustál dopad s motorkou na hlínu, ale při pádu neutrpěl žádné vážné zranění.

Murray sice ve vzduchu dotáhl oba backflipy, ale doskok už mu nevyšel a přes řidítka spadl na zem. Karambol naštěstí zřejmě neodnesl žádným vážným úrazem. Po několika sekundách sám vstal a z haly za bouřlivého aplausu diváků odešel do zákulisí. "I když to vypadalo, že je v pořádku, tak musel odjet do nemocnice na rentgen. Zranění není vážné, neměl by mít nic zlomeného. Ale utrpěl otřes mozku, vůbec si nepamatoval, že hned z haly telefonoval manželce," uvedl ředitel závodu Aleš Buksa.

Těžký trik úspěšně v Ostravě předvedl v sobotu a stal se prvním jezdcem, který ho na českém území skočil. Nejhůře dopadl při svém prvním pokusu před rokem, kdy ho po hrůzostrašném pádu z ČEZ areny na nosítkách odvezli přímo do nemocnice.

Na soutěžním poli znovu kraloval ostravský rodák Podmol, který je šest týdnů po zlomenině a operaci klíční kosti ve výborné formě. Na domácí půdě vyhrál oba závody před úřadujícím mistrem světa Remim Bizouardem z Francie a předstihl dosud vedoucího Španěla Josého Mirallese. V čele průběžné klasifikace zvýšil náskok na šest bodů před druhým Francouzem Bricem Izzem.

Francouzský freestyle motokrosař Remi Bizouard
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články