Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Motokrosař Michek získal v MS bronz

Lacapelle Marival / Praha - Motokrosař Martin Michek před startem letošní sezony mluvil o tom, že by rád v konečném hodnocení mistrovství světa třídy MX3 skončil na medailových pozicích, a to se mu podařilo. Ve francouzském Lacapelle Marival v neděli převzal bronzovou medaili za konečné třetí místo. Závodník týmu Orion Litomyšl - RS Petrol nestačil v celkovém hodnocení jen na suverénního šampiona Juliena Billa ze Švýcarska a Milko Potiska z Francie, za nímž zaostal o deset bodů.

Motokrosový závodník
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Michek před startem sezony opatrně mluvil i o útoku na titul. "Z osmi závodů jsem byl čtyřikrát druhý. Pak jsem měl ale i pár smolných okamžiků a první mi bodově odskočili. Snažil jsem se o to poprat a nebylo to až tak daleko. Zůstal jsem ale nohama na zemi a třetí místo je super. Uvidíme do budoucnosti, třeba se mi to podaří vylepšit," řekl třiadvacetiletý motokrosař. 

O šanci bojovat o druhé a teoreticky i první místo jej připravily i čtyři zrušené závody, přičemž nahrazen byl jen jeden. "Tolik zrušených závodů, to je špatná informace. Je to osm rozjížděk a stát se mohlo cokoliv. Já jsem ale šťastný, že to dopadlo takhle," podotkl Michek, jenž pro český motokros získal první medailovou pozici v MS po pětatřiceti letech.

Martin Michek

"Myslím si, že medaile z mistrovství světa je krásná a jsem s tím spokojený. Byla za tím ale velká dřina, moje i lidí kolem mě, kterým všem děkuji."

Naposledy se něco podobného podařilo Jiřímu Churavému a Zdeňku Velkému, kteří v roce 1976 vybojovali druhé a třetí místo ve stopětadvacítkách. "Medaili jsem chtěl vybojovat i pro sebe. I pro český motokros je to ale super výsledek," řekl Michek. Plánuje, že si bronzovou medaili vyvěsí na čestné místo doma v pokoji.

Kvůli změně v kalendáři přišel Michek o víkendu o možnost startovat na mistrovství světa hlavních kategorií MX1 a MX2 v Lokti nad Ohří. "Před sezonou jsem měl v plánu tam jet, ale pak jsem nemohl. Bodový stav byl takový, že jsem se mohl ve Francii v konečném hodnocení posunout i klesnout. Musel jsem tam. Že jsem se nemohl představit doma před vlastními fanoušky mě trochu mrzí, ale na druhou stranu vezu domů medaili," pousmál se Michek.

Nejúspěšnější český motocyklista současnosti se nyní bude soustředit na zbývající závody domácího šampionátu, kde je na nejlepší cestě k zisku titulu ve třídě Open. Už ale přemýšlí i o příštím roce. "Usiluji o postup do mistrovství světa MX1, ale to je ještě daleko. Teď mě ještě čeká konec sezony a tři závody v českém mistráku," dodal Michek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články