Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Motokrosař Michek podruhé za sebou vyhrál Grand Prix MX3

Matterley Basin - Motokrosař Martin Michek vyhrál podruhé za sebou závod mistrovství světa. Po triumfu v Grand Prix Velké Británie se český jezdec posunul v šampionátu MX3 před závěrečným podnikem na průběžné třetí místo. Na začátku prázdnin ovládl Michek závod ve slovenských Šenkvicích a dnes vybojoval třetí vítězství v této sezoně i v kariéře. Premiérový úspěch oslavil v květnu v bulharském Trojanu.

V britském Matterley Basin dojel čtyřiadvacetiletý motokrosař v prvním finále na druhém místě se ztrátou necelých deseti sekund na Rakušana Matthiase Walknera, který šampionát vede. Druhou jízdu už Michek jednoznačně opanoval s náskokem 17 sekund před Dánem Kasperem Lynggaardem.

V mistrovství světa si Michek polepšil o jedno místo a na druhého Slovince Klemena Gerčara ztrácí už jen tři body. Má šanci vylepšit konečnou třetí pozici z loňska, kdy se stal prvním českým medailistou v motokrosovém mistrovství světa po 35 letech. Walkner má na první příčce na Michka k dobru 29 bodů a má na dosah titul.

Šampionát vyvrcholí 23. září v německém Teutschenthalu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články