Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Motocyklová VC Japonska se nepojede

Londýn – Velká cena Japonska silničních motocyklů, která měla proběhnout příští týden na okruhu Motegi, se nepojede. Mezinárodní motocyklová federace (FIM) se rozhodla závod zrušit kvůli výluce letecké dopravy nad Evropou. Závod by se měl v rámci kalendáře mistrovství světa přesunout na jiný termín. Šampionát by tak měl pokračovat až 2. května, kdy je naplánován závod ve španělském Jerezu.

Sopečný mrak nad Evropou znemožnil přesun velké části lidí včetně jezdců do Japonska. Technika na místě naopak už je, dostala se tam ještě před omezením letecké dopravy během minulého týdne.

"Dostali jsme potvrzení, že závod je odložen," uvedl zástupce okruhu Motegi Kazunari Kinebuči. Náhradní termín chce FIM určit v pondělí. Podle serveru Motorcyclenews.com připadá v úvahu 3. říjen mezi závody v Malajsii a Austrálii.

Delší pauza může přijít vhod vítězi úvodní Velké ceny Kataru Valentinu Rossimu, jenž se ve čtvrtek lehce zranil při tréninku na motokrosovém stroji. Jezdec ovšem plánoval start i v případě, že by se v Japonsku jelo v původně naplánovaném termínu.

V Asii naopak uvázly týmy formule 1, které dnes absolvovaly Velkou cenu Číny a za tři týdny musí být na dalším závodě v Evropě. Nevědí však, jak se dostat z Šanghaje. Padla i slova o možné cestě vlakem. "Nějaký způsob najdeme, i kdyby to měla být Transsibiřská magistrála," řekl šéf McLarenu Martin Whitmarsh. Techniku týmů F1 má na starosti manažer dopravy Alan Woollard, který je přesvědčen o tom, že se mu podaří materiál během příštích tří týdnů na okruh do Barcelony nějak dostat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články