Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Motocyklová Grand Prix v Brně se pojede na konci prázdnin

Praha - Grand Prix České republiky silničních motocyklů se v Brně pojede i v příštím roce, i když letošní ročník závodu mistrovství světa skončil ztrátou 31,1 milionu korun. Náklady na závod činily i s takzvaným zalistovacím poplatkem 131,9 milionu korun, výnosy byly 100,8 milionu. "Grand Prix skončila minusovou položkou, i přesto si ale myslím, že ten výsledek není tak špatný," řekla ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová. Velká cena se uskuteční v novém termínu od 24. do 26. srpna.

Brněnský automotodrom
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Na snížení ztráty se pozitivně projevil vyšší příjem ze vstupného, úsporná opatření, kurz amerického dolaru i státní dotace ve výši 20 milionů korun. Automotodrom Brno trápí nejvíc technické parametry a zajištění bezpečnosti, neboť mezinárodní federace má prý nekompromisní požadavky. "Musíme provést další úpravy, které nás budou stát miliony korun," uvedla Ulmanová.

Těší ji, že se termín závodu posunul po tříleté snaze na konec prázdnin. "Slibujeme si od toho více diváků z České republiky. Takže jsem svým způsobem spokojená, i když jsme opět závislí na podpoře státu. Pokud by došlo k tomu, že nás nepodpoří, dostaneme se zpátky do pozice, kdy nebudeme moci slíbit, že zaplatíme zalistovací poplatek," prohlásila.

V příští sezoně by se v Brně měl jet opět také závod mistrovství světa superbiků v polovině července a nově 7. až 9. září automobilový závod série Le Mans. "Ta vyjednávání byla těžká, tři roky jsme se o to pokoušeli, až letos nám před třemi týdny potvrdili, že šampionát pojedeme," řekla Ulmanová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články