Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Motocyklistům na Dakaru vládne znovu Coma

Nasca (Peru) - Španěl Marc Coma se znovu ujal na Rallye Dakar vedení v kategorii motocyklů. Na stroji KTM obhájce prvenství vybojoval páté letošní etapové vítězství a dva dny před koncem závodu předstihl o minutu a 35 sekund dosud vedoucího Cyrila Desprése z Francie. Ten dnes dojel až čtvrtý, Coma jej na 245 km dlouhé rychlostní zkoušce porazil bezmála o čtyři minuty.

Marc Coma
zdroj: AP

V kategorii automobilů i sedmý nejlepší čas naopak stačil Stéphanu Peterhanselovi z Francie ve voze Mini k udržení vedení. Rekordman v počtu vítězství na Dakaru musel vyhrabávat uvíznutý stroj z písku a ztratil zhruba čtvrthodinu. Nyní má přesně dvacetiminutový náskok před Španělem Nanim Romou, kterého v peruánských dunách potkalo totéž a z manka ubral jen necelé tři minuty. Etapové vítězství vybojoval podruhé letos Američan Robby Gordon v hummeru.



První místo v soutěži kamionů si pátým etapovým prvenstvím upevnil Nizozemec Gerard de Rooy v ivecu. Nejlepší z českých posádek byl tým pilota Jaroslava Valtra v liazu, který se potřetí za sebou vešel do desítky a své maximum posunul na šesté místo. Martin Kolomý s tatrou dojel jedenáctý a v průběžném pořadí udržel pozici české jedničky s nadějí na posun na šesté místo, protože čtvrteční vítěz a dosud čtvrtý Andrej Karginov zapadl s kamazem v dunách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články