Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Motocyklista Pešek chce být v letošní sezoně stabilně v desítce

Praha - Pravidelné sbírání bodů a umisťování se v elitní desítce mistrovství světa třídy do 250 ccm je základním cílem nejlepšího českého motocyklisty Lukáše Peška pro letošní sezonu. Třiadvacetiletý závodník obsadil vloni při své premiéře ve dvěstěpadesátkách celkově patnácté místo. V nadcházející sezoně by chtěl být lepší, a to i přesto, že opět nebude mít k dispozici tovární motocykl Aprilia, ale pouze polotovární model.

Pešek už druhý rok spolupracuje s kondičním trenérem Antonínem Strachem, jenž se například podílí i na přípravě lyžařky Šárky Záhrobské. "Spolupracuje se mi s ním dobře. Reaguje na momentální situaci, jak se člověk cítí. Posunul jsem se jinam, než kde jsem byl," řekl Pešek na dnešní tiskové konferenci.

Ve zlepšené výsledky a pravidelné pozice v top ten věří i zástupci týmu Auto Kelly CP Grand Prix. "Lukáš je mnohem silnější než minulý rok, stejně jako celý tým. Máme za sebou rok zkušeností. Myslím si, že první desítka je reálná," uvedl manažer Pavel Vokatý, který doufá, že se Pešek chytí už na prvním závodě 12. dubna v Kataru. Samotný Pešek však počítá s tím, že se vše ukáže až na druhém závodě v Japonsku.

Stejně jako v minulém roce se bude muset Pešek vyrovnat s handicapem v podobě pouze jednoho motocyklu, což se může projevit i na výkonech v kvalifikaci. Od letošního roku totiž bude na MS nově pouze jedna v sobotu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články