Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Motocyklista Engel se v Maroku zranil, ale Rallye Dakar jet chce

Těžký pád ukončil letošní účast zkušeného motockylového závodníka Milana Engla v Marocké rallye. Závod Světového poháru v cross country rallye skončil pro člena týmu Moto Racing Group zlomeninou klíční kosti a prasklinou na pánvi. I přes tuhle závažnou komplikaci má třicetiletý závodník dál v plánu startovat v lednu v Rallye Dakar.

Milan Engel
zdroj: REUTERS autor: Carlos Jasso

"Momentálně řešíme převoz Milana do Česka a další vyšetření, která doma podstoupí. Až poté budeme vědět víc," řekl šéf závodníkova týmu Ervín Krajčovič. Zlomenina klíční kosti by Engla neměla dlouho omezovat, prasklina na pánvi je vážnější. "Všichni ale věříme, že se opět brzy posadí na motorku a Dakar pojede," podotkl Krajčovič.

Třicetiletý Engel má za sebou sedm startů na Dakaru, nejlepším výsledkem je patnácté místo z roku 2019. Letos byl osmnáctý.

Je nám líto, video expirovalo.
Engel navzdory zranění v Maroku myslí na Dakar

Rodák z Jablonce nad Nisou je už druhým motocyklistou týmu Moto Racing Group, který má zdravotní problémy. Jakub Hroneš musel první účast v Dakaru zrušit. Při závodě mistrovství Evropy v enduru si totiž poranil rameno a nemohl tak odjet do Maroka, kde měl absolvovat povinnou kvalifikaci na Dakar.

"Složení týmu teď intenzivně řešíme. Dostal jsem nabídku od KTM na několik zahraničních jezdců. Času na rozhodnutí ale moc není," přiznal Krajčovič.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články