Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Mladíček z Finska Rovanperä zvýšil na Rallye Akropolis vedení

Kalle Rovanperä zvýšil v druhé etapě Rallye Akropolis náskok v čele a už jen nedělních 70 kilometrů ho v Řecku dělí od druhého vítězství v kariéře. Jezdec Toyoty vede o půl minuty před Estoncem Ottem Tänakem ve voze Hyundai, dalších 10 sekund zpět je úřadující mistr světa a lídr šampionátu Sébastien Ogier z Francie.

Kalle Rovanperä
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Nikos Katikis via www.im

Dvacetiletý Rovanperä, jenž vyhrál v červenci v Estonsku jako nejmladší pilot v historii rallye v MS, vedl po pátku před oběma šampiony o pouhé čtyři sekundy. Dnes dopoledne ale vyhrál úvodní čtyři rychlostní zkoušky a před závěrečnými třemi nedělními testy si vypracoval už výrazný náskok.

Sedminásobný mistr světa Ogier měl před Rallye Akropolis v čele šampionátu náskok 38 bodů před týmovým kolegou z Toyoty Elfynem Evansem a Belgičanem Thierrym Neuvillem a má dobrou šanci, že si polepší. Velšan Evans je aktuálně sedmý, Neuville z konkurenčního týmu Hyundai desátý.

Českému jezdci Martinu Prokopovi patří sedmnáctá pozice.

Rallye Akropolis, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:

1. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) 2:36:52,8, 2. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -30,8, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -40,2, 4. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -2:09,4, 5. Fourmaux, Jamoul (Fr., Belg./Ford Fiesta) - 3:19,2, 6. Greensmith, Patterson (Brit., Ir./Ford Fiesta) -3:35,0, ...17. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta R5) -14:05,9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články