Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mistr republiky Kopecký si zkusil roli bezpečnostního předjezdce

Příbram - Jan Kopecký vybojoval titul rallyeového mistra republiky ještě před poslední soutěží v Příbrami. Přesto se na tamních tratích objevil, nejel ovšem v závodním autě, ale v pořadatelském jako bezpečnostní předjezdec.

Je nám líto, video expirovalo.
Jan Kopecký na Rallye Příbram

Zkušenosti Jana Kopeckého využili organizátoři Rallye Příbram k varování diváků v nebezpečných místech a posouzení bezpečnosti trati krátce před průjezdem závodních vozů. "Snažili jsme se, aby hlavně diváci stáli v bezpečných zónách. Představoval jsem si, jak bych tam asi jel se závodním autem a kam by třeba až mohlo teoreticky vypadnout, kdyby se něco stalo. Pár diváků jsme posunuli a myslím, že jsme odvedli dobrou práci," uvedl Kopecký.

Výsledky práce Jana Kopeckého brzy ocenil Pavel Valoušek. Jeho vůz vylétl z trati v místě, kde Jan Kopecký posunul diváky do bezpečné vzdálenosti a díky tomu nedošlo k žádnému zranění. Závěrečný podnik mezinárodního mistrovství České republiky vyhrál Jaromír Tarabus s fabií. Ten v závěrečné soutěži sezony profitoval z technické závady Romana Kresty, který ještě na startu poslední zkoušky suverénně vedl. Pětatřicetiletý Tarabus se spolujezdcem Danielem Trunkátem zvítězili s náskokem 3,9 sekundy před Janem Dohnalem.

K prvnímu letošnímu triumfu pak neohroženě mířil loňský vítěz příbramské soutěže Kresta. Po sobotě vedl s více než půlminutovým náskokem před Dohnalem. V druhém dnu navýšil odstup až na 47,4 sekundy po 12. erzetě, ale v následném předposledním vypsaném testu měla jeho fabia poruchu. Tarabus, který právě v Příbrami oslavil v roce 2010 dosud jediný triumf v MMČR, měl bronz jistý již po sobotní první rychlostní zkoušce. Jeho jediný konkurent Václav Pech totiž musel kvůli technické závadě odstoupit. Pech tím zároveň přišel o šanci vylepšit svou bilanci pěti příbramských vítězství.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články