Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Milík se na konci sezony cítí nejlíp a říká: Zlatá přilba je pro mě nejvíc

Kouzlo pardubického oválu na Václava Milíka platí. Český jezdec ploché dráhy věří, že se mu v neděli při 71. ročníku Zlaté přilby bude opět dařit. Před dvěma lety tu zvítězil a dosáhl tak zatím největšího úspěchu kariéry. Loni skončil třetí, přestože za sebou neměl moc povedenou sezou, a nyní je na tom podobně.

Václav Milík
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Byl to můj největší úspěch, který jsem mohl v životě udělat. Tenhle závod je pro mě tím největším, co může být. Plochou dráhu jsem začal jezdit ne proto, abych byl mistrem světa, ale abych vyhrál pardubickou Zlatou přilbu. Je to doma, a co jsem tam zažil při tom vítězství, to bylo něco neuvěřitelného," svěřil se Milík novinářům.

Svítkovská dráha mu svědčí. "Diváci mě tam dokážou hrozně nabudit a ukázalo se to i loni. Pro ně jsem jel také tu finálovou jízdu, i když jsem byl potlučený po tvrdém pádu v semifinále. Byl jsem vážně dost dobitej a necítil jsem se na to, abych jel, ale odjel jsem to a ti lidi to pak ocenili," připomněl Milík památný boj, v němž vyválčil třetí místo.

I díky těmto úspěšným výsledkům si věří, hlava je pak klidnější a také soustředěnější. "Věřím, že by to pro mě mohlo být ve Svítkově v tomhle ohledu dobré. I proto, že teď ke konci sezony se snažím z hlavy vypustit zbytečné věci okolo. Potřebuji jet s čistým štítem a nemyslet na to, že tam a tam se mi nějaký závod nepovedl," prohlásil Milík.

"Dobře vím, že i před těmi dvěma lety, kdy jsem vyhrál, tak jsem neměl vůbec ani čas nad něčím přemýšlet. Sedl jsem na motorku a jel, jak to jen šlo. Tahle sezona je ale nahoru dolů, není moc dobrá," přiznal.

Výmluvy ale nehledá. "Můžu si za to takřka sám. Bylo to ve mně. Přemýšlel jsem nad věcmi kolem ploché dráhy, než abych přemýšlel nad samotnou plochou dráhou. Je třeba přemítat nad tím, co mám rád a co mě baví, než nad tím, co vylepším, protože od toho asi nejsem já, abych něco vylepšil," zdůraznil.

Už se tím však snaží příliš nezaobírat. "Abych pravdu řekl, tak není něco, co by mě vysloveně mrzelo. Spíš je to o tom, že jsem měl víc přemýšlet nad tím, co je ozkoušené, nikoliv nad novinkami. Pořád jsem chtěl něco zkoušet a vylepšovat, ale místo toho jsem dělal krok dozadu. Měl jsem zůstat u toho, co bylo otestované a jelo, protože teď ke konci sezony to dělám a cítím se mnohem lépe," uzavřel Milík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články