Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Milík chce v GP České republiky vybojovat semifinále

Praha - Ve světě ploché dráhy unikátní jubileum završí sobotní Grand Prix České republiky, která se v Praze pojede již podvacáté za sebou. Kromě pořadatelů jako kdyby se ji snažili zpestřit rovněž samotní jezdci - vedoucí trio, v němž jsou Brit Tai Woffinden, Australan Chris Holder a Američan Greg Hancock, se seřadilo po třech odjetých závodech v čele šampionátu v rozmezí jediného bodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Milík se v české GP chce probojovat alespoň do semifinále

Obhájce celkového prvenství z loňska Woffinden bude na břevnovském stadionu Markéta usilovat o čtvrtou výhru z Prahy v řadě, což se dosud nikomu nepodařilo. Třikrát po sobě vyhrál v minulosti Australan Jason Crump v letech 2002 až 2004. Domácí barvy bude díky divoké kartě pořadatelů hájit Václav Milík, v rolích náhradníků budou připraveni zasáhnout do závodu Josef Franc a Eduard Krčmář.

Milík pojede domácí GP už počtvrté. V roce 2012 do ní zasáhl z pozice prvního náhradníka, letos dostal třetím rokem za sebou divokou kartu. V obou předchozích startech ale dosáhl jen na dva body a skončil patnáctý. Letos chce před vyprodaným hledištěm konečně zazářit.

"Chci být alespoň v semifinále a konečně tady něco ukázat. Půjdu do toho s tím, že si chci zajezdit než udělat velký výsledek. Dělám to takhle v Polsku a funguje to. Snad to zafunguje i v sobotu," přál si Milík.

Mladý český jezdec věří, že celkovému pořadí seriálu vévodící Woffinden může přepsat historii a vyhrát GP České republiky i počtvrté. I díky svému citu pro závodění. "Dráha mu tady svědčí. Myslím, že může klidně vyhrát zase znovu. On je obrovský talent a dokáže trefit stopu za jakýchkoliv podmínek, i když se ta dráha mění v průběhu závodu. V tom je opravdu mimořádný," ocenil Milík.

Woffinden vedení v celkovém účtování nepřeceňuje. "Jak jsem na tom v této fázi sezony, není až tak moc důležité. Je to vše o tom, jak na tom budu v září a v říjnu. To je to, co se nakonec počítá. Je třeba zůstat soustředěný a projít celým seriálem s vyrovnanými výkony. Když se tohle povede, zbytek už přijde sám," prohlásil pětadvacetiletý Brit.

Holder má stejně bodů, jen o jeden méně získal populární Američan Hancock, který má pražský ovál v oblibě a dokázal na něm vyhrát v letech 1997 a 2011. V těchto letech oslavil "Herbie" také zisk titulu mistra světa, třetí přidal v roce 2014.

Bilance šestačtyřicetiletého Hancocka koresponduje s faktem, že osm z posledních 12 vítězů závodu na Markétě slavilo titul rovněž na konci sezony. "Mám tuhle dráhu opravdu rád. Moc si to tady užívám. Je tady ale moc důležitá jedna věc - dobře odstartovat a dostat tak svůj nos o kousek před ostatní. Cítím se dobře a chci tady zase vyhrát. Vítěz závodu v České republice obvykle vyhrává i celý šampionát, tak by bylo docela pěkné, kdybych já byl tím chlapem, jemuž se tohle povede," uvedl Hancock.

Závod začne úvodním ceremoniálem a představením jezdců v 18:50, tradičně v 19:00 je pak na programu první rozjížďka. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články