Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mexickou rallye vede Sordo o sedm sekund před Loebem

Mexickou rallye vede po první etapě španělský pilot týmu Hyundai Dani Sordo s náskokem sedmi sekund před devítinásobným mistrem světa Sébastienem Loebem v citroënu. Slavný Francouz při návratu do šampionátu po třech letech vyhrál stejně jako Sordo dvě z devíti pátečních rychlostních zkoušek.

Dani Sordo
zdroj: ČTK/Panoramic

"Moc jsem nevěděl, co od toho mám čekat, ale byl to z naší strany dobrý den," řekl čtyřiačtyřicetiletý Loeb, který se v posledních letech věnoval zejména dálkovým rallye a rallyekrosu a v MS letos plánuje nejméně tři starty.

Dosavadních deset testů mělo sedm vítězů, v závěru dne si třikrát připsal nejlepší čas průběžně třetí Estonec Ott Tänak, byť ve dvou případech se o dílčí prvenství podělil.

V půlminutovém odstupu za lídrem jsou ještě Brit Kris Meeke s citroënem, francouzský mistr světa Sébastien Ogier ve fordu a Sordův týmový kolega Andreas Mikkelsen z Norska.

Naopak jednička týmu Hyundai, vítěz úvodní zkoušky a vedoucí muž šampionátu Thiery Neuville z Belgie má na sedmém místě už dvouminutovou ztrátu. Jako první jezdec na trati měl nejhorší podmínky, ztrátu nabral i kvůli technickým problémům.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články