Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Mexickou rallye vede Ogier o patnáct sekund, na záda mu dýchají Britové

Šestinásobný mistr světa Sébastien Ogier vede po první etapě Mexickou rallye a další favorizovaní konkurenti se drží zpátky. Nejbližšími soupeři francouzského jezdce Citroënu jsou dva Britové - druhý je s odstupem necelých 15 sekund Elfyn Evans s fordem, třetí pak jede Kris Meeke s toyotou. Estonec Tänak je čtvrtý a Neuville až šestý.

Sebastien Ogier na Mexické rallye
zdroj: ČTK/EFE autor: Francisco Guasco

Ogier v Mexiku útočí na páté vítězství. "Byl to skoro perfektní den. Jedinou výjimkou byl defekt v sedmé zkoušce," prohlásil.

Estonský lídr šampionátu Ott Tänak v pátek nezačal nejlépe, ale z osmého místa se nakonec díky dvěma nejrychlejším erzetám posunul až na čtvrté.

Pomohlo mu i odstoupení Nora Andrease Mikkelsena, který po čtvrté zkoušce vedl, ale s poškozeným vozem nemohl pokračovat. Etapu nedokončili ani Dani Sordo a Jari-Matti Latvala.

Tänak ztrácí na Ogiera 37 sekund, těsně za ním je pátý Fin Esapekka Lappi. Šestý Belgičan Thierry Neuville už má za lídrem soutěže minutový odstup.

Mexická rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě (9 rychlostních zkoušek):

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C3) 1:18:33,8, 2. Evans, Martin (Brit./Ford Fiesta) -14,8, 3. Meeke, Marshall (Brit./Toyota Yaris) -21,1, 4. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) -37,1, 5. Lappi, Ferm (Fin./Citroën C3) -39,1, 6. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -1:00,7.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články