Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mexickou rallye vede Latvala, Prokop drží osmou pozici

León (Mexiko) - Sébastien Ogier z Francie klesl po páteční etapě Mexické rallye na druhé místo za Fina Jariho-Mattiho Latvalu. Spolujezdec z týmu Volkswagenu vede před obhájcem titulu a současným vládcem světové rallye o 32 sekund. Martin Prokop s fordem udržel osmé místo.

Jari-Matti Latvala
zdroj: ČTK/EFE

Ogier, který vyrážel na trať rychlostních zkoušek jako první, nicméně s poklesem v pořadí počítal. "Ten rozdíl mohl být klidně i dvojnásobný a bude se ještě zvyšovat," upozornil už v průběhu etapy, kdy Latvala vedl o 20 vteřin. "Nebyl to lehký den, ale všechno vyšlo," prohlásil spokojeně finský jezdec.

Ogier by přitom rád oslavil stý start v šampionátu výhrou, zaútočit hodlá v neděli, kdy je na programu osmdesátikilometrová speciálka. Trojnásobný světový šampion dosud v Mexiku proměnil všechny tři starty s VW Polo ve vítězství.

Na kluzké šotolinové trati si Ogier v pátek připsal alespoň jeden dílčí úspěch: v desáté erzetě se podělil o první místo s Danim Sordem, který je s vozem Hyundai celkově třetí. Latvala na ně ztratil čtyři desetiny sekundy.

Prokop, který předchozí soutěže v Monte Carlu a ve Švédsku vynechal, v pátek udržel osmé místo. "Po nezvykle dlouhé pauze jsem byl ze začátku za volantem Fiony přeci jen trochu nesvůj. Vstup do závodu jsem si ale každopádně představoval trochu lépe, zejména ve srovnání s předchozími ročníky je to z mé strany zatím pomalejší," uvedl.

"Věřím, že se dostaneme do tempa. V neděli nás čeká i královská osmdesátikilometrová erzeta, což je už takový malý dakárek, tak mi to snad bude svědčit," konstatoval účastník lednové Rallye Dakar.

Výsledky Mexické rallye

1. Latvala, Anttila (Fin./Volkwagen Polo-R) 1:48:00,0, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo-R) -32,1, 3. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20) -1:15,6, 4. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Volkswagen Polo-R) -1:46,7, 5. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -2:20,8, 6. Östberg, Flöene (Nor./Ford Fiesta RS -2:35,6, ...8. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -4:56,3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články