Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mercedes už nedoženeme, uznává Red Bull

Hamburk - Už po pěti závodech sezony vzdala mistrovská stáj Red Bull souboj o titul šampiona formule 1. Podle zakladatele koncernu Dietricha Mateschitze je náskok Mercedesu a jeho pilotů Lewise Hamiltona a Nica Rosberga tak velký, že stáj úřadujícího mistra světa Sebastiana Vettela už "Stříbrné šípy" nedožene.

"Náskok Mercedesu už pravděpodobně nedoženeme," řekl Mateschitz. "I kdybychom začali vyhrávat, získají ostatní také dost bodů na to, abychom dokázali jejich náskok zlikvidovat," dodal rakouský miliardář.

Po pěti z devatenácti Velkých cen ztrácí úřadující čtyřnásobný šampion Vettel 45 bodů na vedoucího Hamiltona. Britský pilot vyhrál poslední čtyři Grand Prix před týmovým kolegou Rosbergem z Německa, jenž je druhý.

Vettel se letos dostal pouze jednou na stupně vítězů, v Malajsii byl třetí. "O tom, že zaostáváme s pohonem, si cvrlikají vrabci na střeše. Nepracovali jsme před touto sezonou tak dobře jako Mercedes. To, musím uznat, odvedli úžasnou práci," řekl Mateschitz.

I když už s titulem letos nepočítá, očekává šéf Red Bullu od stáje v čele s šéfem Christianem Hornerem zlepšení. "Každé auto se dá vylepšit. Musíme být zase schopni vyhrávat," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články