Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Meeke hazardoval s celkovým triumfem, vedení přesto uhájil

León - Severoirský pilot Kris Meeke vyhrál i přes obrovskou chybu v závěru Mexickou rallye. Necelý kilometr před cílem poslední rychlostní zkoušky totiž vyjel z trati na parkoviště pro diváky, ale prokličkoval mezi vozy, vrátil se na cestu a třetí soutěž sezony dokončil. Čtvrté prvenství v kariéře udržel před úřadujícím mistrem světa Sébastienem Ogierem z Francie, který je novým lídrem šampionátu.

Kris Meeke
zdroj: REUTERS autor: Jaanus Ree

Pro sedmatřicetiletého Brita začala sezona odstoupením z Rallye Monte Carlo a dvanáctým místem ve Švédsku. V Mexiku však jel se svým citroënem skvěle a do zbývajících erzet vstupoval s půlminutovým náskokem před čtyřnásobným mistrem světa Ogierem. Po zmíněném incidentu vyhrál o 13,8 sekundy.

"Po skoku jsem trefil nějaký hrbol, neudržel jsem auto na trati a pak jsem měl sakra velké štěstí," řekl Meeke. Třetí skončil Belgičan Thierry Neuville s vozem Hyundai.

Desáté místo obsadil tovární jezdec Škody Pontus Tidemand ze Švédska, jenž za volantem fabie vyhrál kategorii WRC2.

Šampionát bude pokračovat od 6. dubna na Korsice.

Je nám líto, video expirovalo.
Meeke před cílem vyjel z trati, i tak Mexickou rallye vyhrál

Mexická rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích:

1. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën C3) 3:22:04,6, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta RS) -13,8, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -59,7, 4. Tänak, Järveoja (Est./Ford Fiesta RS) -2:18,3, 5. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -3:32,9, 6. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -4:40,3.

Průběžné pořadí (po 3 z 13 závodů): 1. Ogier 66, 2. Latvala 58, 3. Tänak 48, 4. Sordo 30, 5. Neuville 28, 6. Meeke 27, ...13. Kopecký (ČR/Škoda Fabia R5) 4.

Pohár konstruktérů: 1. M-Sport Ford 103, 2. Toyota Motorsport 67, 3. Hyundai Motorsport 65, 4. Citroën Racing 55.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články